12 Mayıs Anneler Günü dolayısı ile kutlama mesajları yayımlayan Düzce Protokolü, annelerin toplum için önemine dikkat çekti.

İnsanoğlunun yaşamında, annenin kapladığı yere dikkat çekilen mesajlarda, tüm annelerin anneler günü kutlandı.

“Annelerimiz her zaman baş tacımızdır”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı annelerin toplumdaki önemine dikkat çekti ve şu ifadelerde bulundu:

“Milli, manevi, köklü tarih ve kültür değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz, aile hayatının birleştirici unsuru, hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır. Üzerimizde ödeyemeyeceğimiz hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz, her zaman baş tacımızdır. Yüce Dinimiz de, anneye büyük önem vermiş ve “Cennet annelerin ayağı altındadır” emri ile annenin önemi vurgulanmıştır. Bu aziz milletin güçlü, köklü ve ebedi bir millet olmasını sağlayan ebediyete intikal etmiş, bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu günümüzü, geleceğimizi inşa eden, memleketimizin ışığı ve aydınlığı annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.”


 

“Dünyanın en yüce görevi”

Annelerin kutsallığına dikkat çeken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise şunları vurguladı:

"Anneler, yaşam boyu sevgiye, saygıya ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Bir insan için hayat anne ile başlar. Anne şefkat, sevgi, yaşam ve huzur pınarıdır. Sağlıklı bir toplumun, sağlıklı çocuk ve gençlerin yetişmesi anne ve aile ortamına bağlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri olmak üzere aramızdan ayrılan tüm annelerimizi rahmetle anıyor, şefkat ve sevgi ile dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum"




“Karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi”

Yayımladığı mesajla tüm annelerin gününü kutlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin mesajında şunları kaydetti:

“Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, şefkatin, merhametin, fedakârlığın timsalidir. Gerek en mutlu anlarımızda gerekse başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz, karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi olan annelerimizin tek beklentisi de sevgi ve saygı görmektir. Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifadesi olduğu için anlamlıdır. Sadece bir gün değil her zaman onların yanında olmak, onları sevmek ve emeklerinin karşılık bulduğu bir yaşamı sürdürmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, fedakârlık ve hoşgörü gibi değerleri yaşamımız boyunca benimsemeli ve gelecek kuşaklara da öğretmeliyiz. Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.’’



“İnsanın hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir”

Annelik duygusu ve annelere karşı olan sorumluluğu dile getiren CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru ise yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Annelerimiz, bizi her türlü zorluğa göğüs gererek büyüten, yetiştiren, toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli fertleridir. Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyanın en güzel, en temiz, en masum ve en yüce duygularından biridir. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri olmak üzere aramızdan ayrılan tüm annelerimizi rahmetle anıyor, şefkat ve sevgi ile dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum.”



“En yüce varlıktır anne”

En yüce varlık olarak nitelendirdiği annelerin gününü kutlayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu mesajında şunları belirtti:

``Karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en yüce varlıktır anne. Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı, en mutlu anlarımızda olduğu gibi, en zor günlerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimiz, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluştururlar. Canlarından can katarak varlığımızın kaynağı olan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, ilk öğretmen, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten, yol gösterici, koruyucu ve yaşamdaki en büyük hazinemiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan fedakar ve cefakar annelerimizin,`` Anneler Günü’nü en içten sevgi ve saygılarımla kutlarım.‘’



Haber: İ.İ.AYDOĞDU