Dikkatsizlik, aşırı sürat, seyir halinde olduğumuz yolda kendimizden başkalarının olduğunu yok saymak Düzce'yi “trafik kazalarıyla anılan bir il” haline getirdi.

81 il arasında kaza rekortmeni olarak kayde geçen Düzce'de kazaların en büyük sebebi olarak hız gösterildi. Emniyet müdürlüğüde geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kazaların yüzde 90'nın aşırı süratlı araç kullanmak olduğuna işaret etti. Ölümle yada yaralamalı olarak sonuçlanan kazalar da Düzce Emniyetini harekete geçirdi. Emniyet, polis sorumluluk alanında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önemli ölçüde azaltılarak sonuçlarının hafifletilmesi amacıyla emniyet kemeri denetimlerine başladı.

Kaza rekortmeni Düzce'de sürücüler kadar yolların durumu da kaza sebebi. Meydana gelen kazaların büyük çoğunluğu kontrolsüz kavşaklar yada Karayollarında Akıllı kavşak olarak tabir edilen devasa kavşaklar.

Kazalarda hız ve dikkatsizliğin yanında kontrolsüz kavşaklar kadar orta refüjlerin bariyersiz olması, sürücülerin karşı şeride geçmelerine ve karşıdan gelen araçlarla çarpışarak ölümlerin oranının artmasına sebep oluyor. Çift şeritli yollarda bariyerlerin başladığı bölümlerin sivri ve ölümcül bir şekilde olması kazalarda ölümlerin feci şekilde sonlanmasına neden olurken bu konuda hiçbir etkili çalışma yapılmıyor.

Şehir içinde bulunan bazı kontrolsüz kavşaklar da kazalara adeta davetiye çıkartıyor. Mehmet Akif Caddesindeki kavşaklardan birinde yer alan işyerine ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere bakıldığında, kısa süre içinden onlarca kazanın meydana geldiği görülüyor.

Haber: S. KAŞKIR