Cumhurbaşkanı için millet sandık başındaydı. Düzce genelinde 239 Bin 350 kayıtlı seçmen Çankaya için ilk kez sandık başına gitti.

 

 

 

Ak Parti'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ortak adayı olan ve çok sayıda partinin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'nin adayı Selahaddin Demirtaş'ın katıldığı seçime yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de sakin geçti. Sabah oy verme işleminin başlamasıyla birlikte sandık başlarında yer yer kuyruklar oluştu. Ancak sandık başlarındaki kalabalığın, 30 Mart yerel seçimlerindeki kadar olmadığı gözlendi.

 

 

 

Seçmenler, sandık kurullarından üzerlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) amblemi, ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunan zarflar ile yine arkasında sandık kurulu mührü bulunan oy pusulasını alarak kabine girdi. İlk kez bu seçimde fotoğraflı olan oy pusulalarını kullanan seçmen,  destekledikleri adaylar için ayrılan alana “Tercih” veya “Evet” mührünü basarak oyunu kullandı. Oyunu bu şekilde kullanan seçmen pusulayı önce zarfın içine daha sonra sandığa attı. YSK amblemi, ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan zarflar ile arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılacak.

 

 

Haber;S.Kaşkır