Ankara’da 12 Mayıs'ta başlayan Düzce Tanıtım Günleri, Düzce sevdalılarını yeniden buluşturdu. Düzce’ye hizmet etmiş ve halen Düzce’yi il dışında başarıyla temsil eden birçok bürokrat ve eski siyasiler tanıtım günlerine katıldı. Programa katılanlar arasında yer alan Düzce’nin 7. valisi olarak bir yıl görev yapan Adnan Yılmaz, 19. 20. ve 21. Dönem Bolu Milletvekili Necmi Hoşver ve Rize’nin Düzceli Valisi Ersin Yazıcı Öncü TV mikrofonuna duygularını ifade etti.

“Geç kalındı”

İlk olarak eski Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Tanıtım Günleri hakkında önce eleştiride bulundu ardından Düzce’yi tanımladı. Yılmaz, “Tanıtım için geç kalındığını söyleyebilirim. Düzce, Türkiye’nin özü ve özetidir. Milli birlik ve kardeşliğin yoğrulduğu çimentosudur. Örnek alınması gerekenler varsa mübarek insanların mekanı olan Düzce’yi ziyaret etsinler. Onlarla dost, kardeş olsunlar. Düzce 81 ilin en gencidir. Güzel insanlar diyarıdır. Düzce’yi görmeyen kaybeder, muhakkak görmek gerekir. İnsanını görerek sevgiyi muhabbeti kucaklamaları şarttır. Düzce için cennettir demiştim hala bu düşüncedeyim. Hasretle beklediğimiz Düzce Tanıtım Günleri geldi ve Düzce sevdalıları buluştu. Türkiye’nin ortak kavşağında, herkesin buluştuğu mekanda asil milletimizin buluştuğu bu güzel ili görmeyenlerde buraya gelerek görmeleri istiyorum.” dedi.

“Mübarek Düzce ve Düzceliler, tanımı bana aittir”

“Tanıtımda Düzce’nin hangi özelliği ön plana çıkartılmalı?” yönündeki soruya Yılmaz, şu cevabı verdi: “İnsana olan muhabbeti, sevgisi diyebilirim. Ev sahipliğini çok güzel yapıyor. Mert, çalışkan, vatana, millete sevdalı insanların memleketidir. ‘Mübarek Düzce ve Düzceliler’ tanımı bana aittir. Düzce’yi ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalır. Düzce’ye sevdalı olunmalıdır. Vatanımızın en güzel köşesi, mavinin yeşilin dostlukla buluştuğu asil evlatların memleketidir.”

Düzce Eski Valisi Adnan Yılmaz, Düzce’yi sonsuza dek seveceklerini belirterek, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bana ilk defa ‘Senin tecrübelerinden istifade edeceğiz’ diyen bir milletvekili çıktı

19. 20. ve 21. Dönem Bolu Milletvekilliği yapan Necmi Hoşver, tanıtım günlerine dair izlenimlerini ifade etti. Hoşver, programda duyuru anlamında eksiklik hissettiğini söylerken eski bir siyasetçi olarak Düzce milletvekillerini değerlendirdi. Hoşver, şunları kaydetti: “Düzce milletvekillerinin geldikleri konumların farklı olması ve aralarındaki ahenk Düzce’nin menfaatine olacağı gibi güzel işler yapacağını gösteriyor. Siyasiler aynı partide dahi olsa bir çekememezlik zaman zaman yaşayabilir. AK Parti’de yer kavgası olmadığı için bu milletvekili arkadaşlarımız birbirine uyum sağladı. Mesela bana ilk defa ‘Senin tecrübelerinden istifade edeceğiz’ diyen bir milletvekili çıktı.”

Rize Valisi Yazıcı: “Düzce, Rize’ye göre avantajlı bir il”

Rize olarak aynı organizasyonu geçen yıl yaptıklarını belirterek sözlerine başlayan Rize’nin Düzceli Valisi Ersin Yazıcı ise Düzce için yapılan tanıtımın Rize’ye göre daha faydalı olacağın görüşünü aktardı. Yazıcı, “Düzce iki metropolün arasında yer alan, ulaşımı çok kolay olan alanlardan bir tanesidir. Çeşitli doğa güzelliklerini barındıran farklı doğa sporlarını yapmaya elverişli, her türlü güzelliği barındıran bir mekandır. Büyük şehrin stresinden kısa süreli bir yolculuk sonucunda cennetten bir köşe olan Düzce’ye ulaşabilir. Düzce’yi ziyaret eden kişi sayısı her geçen gün artıyor. Ankaralılar kendilerini bu güzellikten mahrum etmesinler.” yorumlarında bulundu.

Tanıtımın Düzce’ye katkısının ölçülebilir bir durum olmadığını söyleyerek açıklamalarını sürdüren Rize Valisi Yazıcı, Düzce’nin sanayi kenti olma yolunda ilerlediğini fakat doğa güzelliklerinin verdiği avantajında göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber;Y.SEVER