Yeni su kaynaklarının geliştirilmesi için alternatiflerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi amacına yönelik olarak geliştirilen projeyle Düzce su temini ve atık su arıtma çalışaları başlatıldı.
Düzce Belediyesi ile CIWI firması arasında alman kalkınma bankasının 405 bin Euro'luk hibesi ile gerçekleştirilecek olan çalışmalarla ilgili protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan firma direktörü Selnur Bulur 6 süreli proje uygulama safhasında ilk olarak işlerin verimliliğinin iyileştirilmesi, Su bütçenin oluşturulması, Bölgeleme ve işletim bakım uygulamalarının gözden geçirilmesi, Kanalizasyon şebekesine sızıntılarının azaltılması, Kirlilik yükünün nehir ve derelere doğrudan deşarjı nedeniyle oluşan sağlık riski ve çevre kirliliğinin azaltılması işlemleri yapılacak dedi. Fizibilite çalışmasının ardından sıra yatırım aşamasına gelecek. Türkiye'de benzer bir çalışmalarının olup olmadığını sorduğumuz Bulur, "23 tane fizibilite çalışmasıları yapıyoruz. Son derece deneyimli bir kadroya sahibiz. Bu kadaromuz ile Düzce'ye de fizibilite tesislerini yapacak olmamızdan çok mutluyuz. Malatya, Sivas ve Denizli'den sonra Düzce iline de çalışmaları en yakın zamanda başlatıyoruz" şeklinde konuştu.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise imza töreninde yaptığı konuşmada bu kadar çalışılmış bir şeyi bugünlerde başlatıyor olmamız çok güzel bir duygu. Herkes gibi benimde heyecanlanmamam mümkün değil. Çalışmalar en yakın zamanda başlayacağı için mutluyuz dedi.