Vali Vasip Şahin, geçtiğimiz hafta Ankara’da katıldığı valiler buluşmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın valiler kanalıyla Düzcelilere çok selamı olduğunu söyleyen Vali Şahin, toplantıya katılan bakanlara sorunları iletme imkanı bulduklarını ifade etti. Şahin toplantının birinci günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ortak içme suyu projesini ilettiğini ve Eroğlu’nun proje ile yakından ilgilendiğini belirtti.

Sorunlar İletildi

Şahin, “1. Gün orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu’na düzce ovası içerisinde bulunan düzce ilçe ve beldelerinin ortak içme suyu projesinden söz ettim. Onlarında kaynakların israf edilmeden tek bir elde toplanması ile ilgili politikaları var. Bu nedenle projeyle yakından ilgilendi.” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a 300 yataklı devlet hastanesinin yapımın gecikmesi ile ilgili problemleri ve yeni teklifleri içeren bir dosyayı rapor halinde sunduğunu söyleyen Şahin, “Sağlık bakanımız Recep Akdağ’a sağlıkla ilgili Düzce’de yapılan ve yürütülen yatırımlarla il olarak tekliflerimizin yer aldığı dosyayı takdim ettik. Dosyanın içinde Hastanemizin yapımın gecikmesinin verdiği olumsuzluk, yeni tekliflerin değerlendirmesi gibi konular yer alıyor.”dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la yaptıkları görüşmeler sonunda kapalı yüzme havuzunun bu yılki yatırım planı içerisine alındığını ifade eden Şahin, Soğancı’daki Avni Akyol öğrenci yurdunun durumunu da Kılıç’a ilettiklerini belirtti.

Soğancı İçin Harekete Geçilecek

Şahin, “Gençlik Ve Spor Bakanımız Suat Kılıç da toplantıda sunum yaptı. Sunumunun ardından bende söz aldım. Kapalı spor salonun ihalesi yapılmıştı. Kapalı yüzme havuzunun da kapalı spor salonu ile birlikte aynı arsa içinde bu yıl yatırım planı içine alınmasını çok istediğimizi söyledim. Yaptığımız görüşme neticesinde kapalı yüzme havuzu da bu yıl yatırım planı içine alındı ve bu yıl ihalesi yapılacak. Soğancı’daki Avni Akyol öğrenci yurdu hiç de iyi durumda değil. Bakanımıza olayı da biraz dramatize ederek “Yurdu gezdim gördüm yenisi yapılana kadar oraya gitmeye yüzüm yok “dedim. En kısa sürede oranında çözümü noktasında bir şeyler yapalım. Zaten kampüs içerisinde 500 yataklı öğrenci yurdu yatırımı var. Soğancı içinde kısa süre içinde harekete geçirilecektir.” Dedi.

Vali Şahin, ayrıca prefabrik okulların durumunu MEB müsteşarı ve yatırımlardan sorumlu müsteşar yardımcısı ile paylaştıklarını da sözlerine ekledi.

Vali Şahin, D-100 kenarının imara açılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, karayolu kenarının şehir girişine yakışmayacak şekilde düzensiz olduğunu vurguladı.

Şehir Girişine Yakışmayacak Şekilde

Şahin, İmar planı ile ilgili ilk hareketi biz başlatmıştık. Bu uzun yıllardır devam eden bir konuydu ve elimizi taşın altına sokmamız gerektiği düşündük. Burada düzenleyici plan için çalışmalara başlandı belirli bir aşamaya geldi çalışmaları başladı. Bununla ilgili tartışmalarda var. Ben bu tartışmaları da sağlıklı buluyorum. D-100’ün sağı solu gerçekten bir şehir girişine yakışmayacak şekilde düzensiz. Bir kısım yatırım yapmak isteyen önünü göremedikleri için yatırım yapmakta da çekimser davranıyorlar buna da katkısı olacağını düşünüyorum.” Dedi.

Düzce’de kadrosu olup da başka illerde görev yapan memurlarla ilgili olarak da konuşan Şahin, kinmsenin Düzce’yi sürgün yeri olarak göremeyeceğini ifade etti.

Düzce’yi Kimse Sürgün Yeri Olarak Göremez

Şahin, “ Düzce’de 4/C,4/B ve 4/A’lı olarak memur ve sözleşmeli personel sayımız 10 bin 780. Bunların içerisinde 16 tanesi çok da bir şey ifade etmemesi gerek. 16 tane memur geldiğinde işler iyi gidecektir diye bir şey söz konusu değil. Bu sadece bizim ilimiz için söz konusu değil. Bunların bir kısmı bizim burada çalışmasını doğru bulmadığımız personel. Bir kısmı da gerçekten mazereti olan personel. Ben bu konun gerektiğinden fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Düzce coğrafi konum itibari ile çok güzel bir il. Düzce’yi kimse sürgün yeri olarak görmez, göremez.” Dedi.