Türkiye’nin gözü kurulacak olan 64. hükümette... Yeni kabinede kimlerin yer alacağının merak konusu olduğu şu günlerde iktidar partisine 5 seçimdir tam destek veren Düzce’nin bir bakanlıkla temsil edilmesi beklentisi üst düzeye ulaştı. Düzce’deki sivil toplum kuruluşları ‘Neden sessiz?’ diyerek konuyu irdelediğimiz haber üzerine STK’lar toplanma kararı aldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya Düzce’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşların başkanları, başkan yardımcıları, temsilcileri ve vekilleri katıldı. STK temsilcilerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa İzgin ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nurettin Şahin de toplantıda yer aldı.

Düzce’nin her seçim döneminde iktidar partisine tam destek verdiği ve bunun karşılığını alması yönünde bir fikrin ön plana çıktığı toplantı Düzce tarihinde bir ilk olarak nitelendirildi. Düzce’nin bakanlık beklentisinin en güçlü şekilde ilgili yerlere götürülmesi gerektiğinin altı çizilirken Düzce’nin ilk kez il olarak bakanlıkla temsil edilmesi istendi.

TERCÜMANLIK YAPMAK İSTEDİK

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Çakır, öncelikle neden böyle bir yolu tercih ettiklerini izah etti. Çakır, “Sivil toplum kuruluşları toplumun olmazsa olmazıdır. Sadece il merkezine ulaşmaya çalıştık. Var olan sayıyla yeterli değiliz. Kolay, hızlı ve takvimin dar olması nedeniyle yaptık. Sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü olarak ev sahipliğinde bulunarak tercümanlık yapmak istedik.” dedi.

Talebi üst makamlara götüreceğiz

Çakır, Düzce’nin seçim karnesini paylaşarak bakanlık beklentilerini üst makamlara ileteceklerini ifade etti ve şunları kaydetti: “Düzce, AK Parti’ye 5 seçimdir destek verdi. 2002 yılından bugüne kadar AK Parti’ye 5’te 5 yaparak destek veren tek il Düzce’dir. Oy oranlarına bakıldığında son seçime göre Türkiye 6.'sı olduk. 5 genel seçimde de Düzce’nin tüm milletvekillerini iktidar partisine vermesi, bir diğer önemli noktadır. Partili, partisiz, unvan veya başka bir şeyin dışında tüm hissiyatımız biz hükümette bir bakanlıkla temsil edilelim. Bu bakanlık son derece önemlidir. Sivil inisiyatif olarak katkı sağlamak istiyoruz. Talebi üst makamlara götüreceğiz.”

İMZA PORTFÖYÜ OLUŞTURDUK, 3 ADRESE İLETECEĞİZ

Bakanlık talebini belirtmek için 3 adım izleyeceklerini belirten Çakır, imza portföyü oluşturduklarının bilgisini paylaştı. Çakır, “Konuyu il başkanına götürelim, daha sonra Başbakanlığa ardından son olarak ise Cumhurbaşkanlığına götürme gibi bir hedef belirledik. Bu arzumuzu yazılı hale getirerek böyle bir yol izlemeye karar verdik. Bir imza portföyü oluşturduk. Bu portföyü ilgili yerlere ulaştıracağız.” diye konuştu.

Çakır’ın açıklamalarının ardından katılımcılar kendilerini tanıtarak neler yapılabileceğine yönelik hem fikirlerini hem de taleplerini aktardı. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber:Y.SEVER