İzmir Ege Üniversitesi'nde kampüste karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıçakla öldürülen öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş öncesi Belediye Meydanında toplanan ülkü ocaklarından bir grup ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu kefenleri giydi. Düzce Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı İl Başkanlığı tarafından organize edilen programda öncelikle ikindi namazına müteakip, Cedidiyle Camiinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. 


Ardından Cedidiye camiinden Anıtpark’a yürüyüş başladı. Yürüyüşe MHP İl Teşkilatı da destek verdi. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşte MHP il Teşkilatı Ülkü Ocaklarının üyeleri kol kola girerek tekbirler eşliğinde Anıtpark Meydanı’na kadar yürüdü.


Kavgada öldürülen Çakıroğlu için Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, ülkücülerin eğitimle ülke idaresinde söz sahibi olduğunda ülkenin bölünemeyeceği bildikleri için ülkücülere saldırdıklarını söyledi Gülaçtı, şöyle devam etti: “Bu dava, Müslüman Türk'ün davasıdır, hepimizin davasıdır. Bugün saldırı Ülkücü kardeşimize olmuş olabilir, yarın bilemeyiz. Bu, bir CHP'linin de başına gelebilir ya da PKK'ya, din ve devlet düşmanlarına karşı siper olan gençlerimizin de başına gelebilir. O yüzden burada Ülkü Ocakları Başkanı olarak değil, bu durumdan rahatsız Türk evladı olarak konuşuyorum. Şunu herkesin bilmesi gerekir, üniversitelerde ülkücülerle bölücü terör örgütü kavgası yoktur, ülkücülerle sağ-sol kavgası yoktur, bölücü terör örgütü vardır ve karşısında dimdik duran Türk milleti vardır.”

MHP İl Başkanı Onur Özen de konuşmasında Ak Parti iktidarını uyarılara rağmen önlem almadığı için eleştirdi.  Özen Çakıroğlu’nu yaralandıktan sonra 800 metre ilerideki hastaneye 45 dakika geç götürülmesinin hukuka sağlık sistemine sığmayacağını ifade etti. Özen, Süleyman Şah Türbesi'nin ve Saygı Karakolu'nun tahliyesine de sert çıktı. Özen yapılanların unutulmayacağını ifade etti.




Özen’in ardından bir kız çocuğu ülkücü şiiri okudu ve ardından kalabalık ülkücü yemini ederek dağıldı. 

Haber:Y.SEVER