Üniversite, sanayi, araştırma merkezleri, girişimciler ve piyasalar arasındaki işbirliğini artırmak, bilgi ve teknoloji transferini kolaylaştırmak yoluyla yüksek katma değerli, Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin üretilmesine uygun altyapı, üstyapı ve hizmetleri sunacak olan DÜ Teknoloji Geliştirme Protokolü bugün imzalandı.

Protokol, Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca belirlenen oranda sermaye koyan kurucu ortaklardan; Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Düzce 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yetkililerince imzalanarak kalkınma ve gelişme anlamında ilk adım atılmış oldu.


“Teknolojik yeniliklere açık olmalıyız.”

Düzce Valisi Bülent Kılınç protokole imza atmadan önce yaptığı konuşmada “ Sanayi yatırımı yönünden dünya ile mücadele edebilmek için mutlak surette teknolojik yeniliklere açık olmak durumundayız. Teknolojik yeniliklere açık olmadığımız sürece çok kısa zamanda üretim şeklimiz, maliyetimiz eskileşiyoruz ve sonuçta o sanayi bölgelerimizi, fabrikalarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle teknolojik yeniliğin en büyük destekçilerinden olan Teknopark kuruluşunda en büyük gayreti rektörümüz gösterdi. Organize sanayi ve organize sanayi dışındaki yatırımcıları teşvik edip Teknopark'a yönlendirereksanayicilerimizin daha fazla kazanması açısından önem vereceğiz. Hayırlı olsun.” şeklinde konuşarak protokolü imzaladı.



“Belediye olarak katkıda bulunmaya hazırız.”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise yaptığı konuşmada ” Değerli rektörümüz önderliğinde, Sayın valimizin himayelerinde başlatılmış bulunan Teknopark'a ilişkin çalışmalar bugün protokol imzalama aşamasına gelmiştir.İnanıyorum ki değerli rektörümüzün gayretleriyle bu çalışmalar kısa bir sürede fiilen de başlayacaktır.Teknolojik sanayi açısından bizim de çok önem verdiğimiz Teknopark kurulumu inanıyorum ki, Düzce'nin de önünü açacak bir çalışma olacaktır. Belediye olarak bu çalışmalarda katkıda bulunmaya hazırız. Düzce için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek protokole imza attı.



“Düzce için önemli bir oluşumdur.”

DÜ Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu yaptığı konuşmada “DÜ için çok güzel ve anlamlı günlerden birisini yaşıyoruz. Teknopark uygulaması üniversitemiz için, Düzce için çok önemli bir oluşumdur. Hep istenen üniversite ve sanayi işbirliğinin somut olarak gerçekleşeceği bir alan. Teknopark ile üniversite ve sanayinin buluşmasıyla bu anlamdaki sorunları aşmak mümkün olacak.Girişimciler Teknopark ile vergi muafiyetinden yararlanırken üniversite de sanayii içinde yer alabilecek. Özellikle doktora ve master öğrencileri, hatta 4.sınıf öğrencilerini bir araya getirebilecek bir proje bu. Bizdeki bilgi birikimini sanayideki sorunları çözmeyi sağlayacak bir proje. Bu projenin patent başvurularına yol açacak çalışmalara imza atacağını umuyoruz. Bugün attığımız bu adım belki hayalimizde bile olmayan sonuçlara götürecek sonuçlara götürecek bizleri. Bütün kurum ve kuruluşların üniversiteye destek olduğu Düzce ilinde bulunmaktan dolayı DÜ olarak kendimizi çok şanslı buluyoruz. Bizim hayallerimizi paylaşıp, bizimle el ele verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir desteği hiçbir ilde bu kadar iyi bulamıyoruz “diyerek protokolü imzaladı.



“Bu oluşumu destekliyoruz.”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise, “Düzce'deki tüm iş adamları ve sanayi kuruluşları olarak bu oluşumu destekliyoruz. Biz Ticaret Odası olarak maddi, manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Hayırlı olmasını diliyoruz” diyerek protokolü imzaladı.



“İlk ve önemli bir atılım”

Protokol imza aşamasında; Düzce Kalkınma ve Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı DÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına yönelik imzalanan protokolün bu anlamda ilk ve önemli bir adım olduğunu söyleyerek, hayırlı olmasını diledi.