Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde başlayan ağaçlandırma seferberliğine Düzce'de katılrken tören, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan yaptığı canlı yayınla gerçekleştirildi.

Seferberlik çerçevesinde, ana ulaşım yollarından olan Ankara-İstanbul arasındaki TEM otoyolunun ağaçlandırılmasına önem verilmesi, seyahat edenlerin, etrafı yeşillendirilmiş bir yolda huzur ve keyifle seyahat etmeleri gayesiyle, Ankara’dan İstanbul’a kadar yol güzergahında tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve halkın iştiraki ile fidan dikildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara’dan katılımı ile yol güzergahındaki Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerinde belirlenen alanlarda canlı bağlantılar ile eş zamanlı olarak fidan dikim törenleri yapıldı.

Düzce'deki fidan dikim töreni, Kaynaşlı Otoban Girişi Karayolları Kaynaşlı Bakım İşletme Şefliği bitişiğindeki ağaçlandırma alanında gerçekleştirilirken törene Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile kamu kurumları müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplamda 400 bin fidanın dikildiği güzergahlarda Düzce'de ise 400 fidanın dikimi gerçekleşti. Fidan dikimi töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Vali Bülent Kılınç'ın tanıtım konuşması ile başlarken konuşmaların ardından fidan dikim törenine geçildi.

Başbakanın konuşması sırasında yağışlı ve soğuk havada vatandaşlar ile öğrencilerin uzun süre beklemesi dikkatlerden kaçmazken özellikle aday açıklamasının ardından aralarında sorun olduğu söylenen AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in törende yanyana bulunması da dikkat çeken başka bir konu olarak kameralara yansıdı.

Tören sonrasında yaptığı açıklamada Düzce'nin yeşil Düzce olarak adlandırıldığını ifade eden Vali Bülent Kılınç'ta, “Fidan dikimleri insan yaşamının geleceği için büyük önem taşımaktadır. Gençlerimize de bu duyguyu aşılamamız gerekiyor. Yapılan fidan dikimleriyle yeşil alanlarımızın arttırılması için katkıda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.