Uzun zamandır Düzce’nin Otoyol ile bağlantısının kurulması kesinlik kazandı. Böylece Düzce’nin yıllardır konuşulan konularından biri daha gündemdeki yerini tamamen kaybedecek.

 

Hükümetin Otoyolları özelleştirirken ihaleyi alacak olan firmaya yapması gereken dört acil iş de verecek. Sözleşme kapsamında verilecek olan acil işlerin arasında Düzce-TEM bağlantı yolu da var.

 

Konu ile ilgili gelişmeleri anlatan Ak Parti Düzce milletvekili Metin Kaşıkoğlu, özelleştirme ihalesinin haziran ayında yapılmasının planlandığını, ihaleyi alacak olan firmaya verilecek işlerin acil kaydıyla verileceğini, bu kapsamda yatırım şartnamesinde bitirilmesi zorunlu olan sürenin de belli olacağını söyledi. Kaşıkoğlu, özelleştirme gerçekleştiği anda Düzce-TEM otoyolu için tarih vermenin mümkün olacağını da dile getirdi.

 

Kaşıkoğlu, bu gelişmenin en önemli yönünün Düzce TEM bağlantısının kesinlik kazanması olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yenikent Bağlantı Yolu ile ilgili sıkıntıları da değerlendiren Kaşıkoğlu,  Özel İdare’nin bu iş için kullanımına 5 Milyon YTL’lik bir kaynak ayrıldığını, bu sene işin bitmemesi diye bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

 

Çalışmaların Özel İdarenin makineleri ve Belediyenin Asfalt Plenti kullanılarak gerçekleştirildiğini hatırlatan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Makine parkının yetersizliği ile ilgili soruya ise, özel idare’nin gerekirse hizmet satın alarak sorunu çözeceğini, bu konuda da sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, daha önce bağlantı yolunu üstlenen firmanın sözleşmesinin feshedildiğini, kanala kadar olan bölümün neredeyse tamamlandığını, öte yandan, şu anda ulaşıma açık olan bölümün asfaltının yapılması için yolun tamamının açılmasını beklemeye gerek olmadığını, ancak işin sağlıklı yapılması için sıcaklığın iyice artmasının beklendiğini, bu kadar beklemişken biraz daha beklemekten bir şey çıkmayacağını, ancak kısa zaman içinde yolun biteceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi.