Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün 12 Kasım 1999 Depremi’nin 16.yıldönümü dolayısıyla iki büyük deprem yaşayan Düzce’nin bugününü ve geleceğini konuşmak için MANŞET programına konuk oldu. Düzce’nin gelişmesine mimarların nasıl bir katkı yapabileceğine dair açıklamalarda bulunan Buçgün tarafından Düzce’nin durumu ve geleceği irdelendi.

YAŞAMI TASARLIYORUZ
Odalarının ilin gelişimindeki rolüne değinen Buçgün konu hakkında “Sadece yapıları değil, kent yaşamını da tasarlıyoruz. ”ifadelerini kullandı.

TRENİ KAÇIRMAMALIYIZ
Kent kimliğinin tasarlanması gerektiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Buçgün, şöyle konuştu: “Düzce kentleşmenin çok başında olan bir il. Bu anlamda avantajı var. Temamızı belirlemeliyiz. Tek başına bir kurumun altından kalkabileceği bir çalışmayla olmaz. Kolektif bir çalışma gerekiyor. Başında olduğumuz bu süreçte treni kaçırmamız gerekiyor.”

DÜZCE KARAR VERMELİ
Buçgün, Düzce’nin iyi bir kentleşme kaydedebilmesi için deprem bölgesi gerçeğini unutmadan hareket etmesi ve nasıl bir kent kimliği oluşturmak istediğine karar vermesi gerektiğinin altını çizdi.

KIVILCIM BEKLİYORUZ
Sivil toplum kuruluşların Düzce’de bir araya gelme noktasında büyük eksiklik yaşadığını aktaran Buçgün, birlikte hareket etmek için hazır olduklarını, kıvılcım beklediklerini söylerken çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi.

ALT YAPI SORUNLARI HALLEDİLMELİ
Düzce’deki kat artırımına dair kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Buçgün, alt yapı sorunlarının öncelik olduğunu, sorunların çözülmesi halinde sağlam yapılaşmayla 6-7 kata kadar yapıların oluşturulabileceğini kaydetti.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK KAVRAMI GELİŞMELİDİR
Düzce Belediyesinin bünyesinde oluşturulan Estetik Kurulun son durumuna yönelik açıklamalar yapan Buçgün, katılımcı belediyecilik kavramını oturtmak gerektiğini söyledi. Estetik Kurul’un çalışma şekliyle düşüncelerini paylaşan buçgün, kurul üyelerinin eğitimden geçmesi, işlemlerin keyfe keder ve kişisel zevklere göre olmaması gerektiğini belirtti.

İKİ UNSUR BİR ARAYA GELEMİYOR
Düzce’nin potansiyeli ile potansiyeli ortaya çıkarmak için elini taşın altına koymak isteyenlerin olduğunu söyleyen Buçgün, iki unsurun bir araya gelemediği eleştirini yaptı.

Haber:Y.SEVER