Toplantıya; Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Ülgen, Ulaştırma Bakanlığı Bolu Bölge Müdürü Erdem Önce, Düzce TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda üye katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, “Genişletilmiş Meslek Grubu Toplantısı ve Söz Üyemizde” etkinliği yapmalarındaki amacın sektörün sorunlarını belirleyerek ortak çözüm önerileri geliştirmek olduğunu söyledi. Dertli konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu toplantıdaki amacımız üyelerimizin çalışmalarımız konusundaki fikirlerini almak”
“2018 Yılı Nisan ayı itibariyle sizin teveccühlerinizle Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis ve Yönetim Kurulu olarak görev yapıyoruz. Bu süre zarfında birçok reform yapmış olmamıza rağmen, göreve geldiğimiz andan beri yapmak istediğimiz Söz Üyemizde etkinliğini nihayet hayata geçirdik.



Bu toplantıdaki amacımız siz kıymetli üyelerimizin çalışmalarımız konusundaki fikirlerini almak, önerilerinizi dinlemek ve daha da önemlisi bizim göremediğimiz aksaklık ve eksiklikler hakkında sizlerden bilgi almak olarak düşündük. Burada bir aileyiz. Sizlerin fikirleri, beyanları bizler için çok önemli. Kalan süremizde yapacağımız hamlelerde sizlerin de katkısı olmasını umut ediyoruz. Yönetime sizleri de dahil ederek odamızı ve Düzce’yi daha üst kademelere taşımak istiyoruz.”

“Üyelerimizin kurumsal gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık.
Oda yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana yürüttükleri çalışmaları aktaran Dertli, şöyle devam etti:  
“2018 yılının nisan ayında devir teslim töreninin hemen sonrasında üniversiteden bir hocamızla görüşerek odamızın hızlıca SWOT Analizini yaptırdık. Bundaki amacımız eksiklerimizi tespit ederek üyelere daha iyi hizmet sağlayabilmek, yönetim ve meclis olarak doğru kararlar almak oldu. SWOT Analizinin sonuçlarına göre de ilk olarak hizmet birimlerimizin fiziki durumuna el attık. Soğuk ve otoriter görünümlü banko sistemlerini kaldırarak üyelerimizin personelle bire bir temas kurabildiği ofis sistemini hayata geçirdik. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler aldık. Fiziki durum değişikliğinden sonra personelimizle bir araya gelerek eğitim taleplerini aldık ve uzman kuruluşlardan eğitmenler getirerek personelimizin kişisel gelişimlerine de katkı verdik. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitimler düzenleyerek üyelerimizin de kurumsal gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Bildiğiniz üzere odamız Akredite oda statüsünde ve biz geldiğimizde akreditasyon sınıfımız C idi. Meclis ve Yönetim Kurulu olarak hemen bu konuda da çalışma başlattık. Üst düzey danışmanlardan destek alarak odamızın akreditasyon sınıflandırmasında en üst basamaklara çıkması için 1 yıla yakındır hazırlıklar yaptık. Geçtiğimiz haftalarda denetimden başarıyla geçtik.



Türkiye’de bir ilki başararak C grubu olan akreditasyon seviyemizi A grubuna taşımayı başardık. Odamızın stratejik planını güncelleyerek önümüzdeki 5 yılın genel iş planlamasını yaptık. Bu plana uygun hamleler yaparak odamızın kalite seviyesini bulunduğu noktanın ilerisine taşımaya gayret edeceğiz. Dijital çağa uygun donanımları odamıza kazandırarak üyelerimizin hizmet alım sürelerini en aza indirdik. Teknolojiyi oda olarak yakından takip ediyor, üyelerimizin menfaatine olabilecek tüm uygulama ve ekipmanları mümkün olan en kısa sürede odamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarına katılımlarını teşvik ediyor, kamusal kaynak ve desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için destekler veriyoruz. Bu aşamada yabancı dillerini geliştirmek ve dünya pazarlarına daha kolay erişim sağlayabilmeleri için üniversitemiz ve özel eğitim kurumlarıyla protokoller yapıyor, yabancı dil eğitimine de en uygun şekilde erişmelerini sağlıyoruz.


Odamızın gelişimine sağlayacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”Toplantının devamında Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Uzmanları 1 Ocak 2020 itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni yönetmeliklerle ilgili bilgiler verirken, üyelerin konu hakkındaki sorularına da cevaplar verdi.Toplantıda ayrıca KOSGEB destekleri sunumu ve Serbest Mali Müşavir Kudret Taş tarafından E-Fatura, E-İrsaliye uygulamaları hakkında da sunumlar gerçekleştirildi.
HABER:C.ÜSTÜNER