Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Bugün başlayan ve 29 Ocak'a kadar sürecek olan fuarda, Düzce, bu yıl da Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) koordinasyonunda boy gösteriyor. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Akçakoca Belediyesi geçmiş yılların aksine  ayrı ayrı stantlarda tanıtım yapıyor.



Düzce'nin eski Valisi olan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Düzce Valiliği standını ziyaret etti. Şahin Öncü Haber'e yaptığı açıklamada, "Düzce standına gelince Düzce’ye gelmiş gibi hissettim kendimi özlem gideriyorum burada. Düzce Türkiye’nin en güzel yörelerinden en bereketli en çalışkan insanların yaşadığı bir yöre. Buradan herkese selam söylüyorum." dedi.


İnşallah bunlar gelecekte istihdama dönüşecek
21.kez düzenlenen fuara 19. kez katılan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak Düzce’nin 16.kez katıldığını ifade etti.

Üç ayrı stantta Düzce’nin tanıtılmasının elini güçlendirdiğini aktaran Budak, “Konuşma yapan büyüklerimizin söylediği gibi turizm, sevgi, kaynaşma, birlik ve beraberliğimizi simgeliyor. Düzce’mizi bütün görselleriyle birlikte tanıtıyoruz. İnşallah bunlar gelecekte istihdama dönüşecek. ” Dedi.

Nisan ayında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı Seyahat Acentaları Birlikleri’nin doğa turizmiyle ilgili olanlarını Düzce’ye davet ettiklerini söyleyen Budak, “Burada sadece ilimizi tanıtmaktan ziyade buradaki yatırımcılarla ikili görüşmeler yaparak ‘Düzce’ye nasıl istihdama dönüştürürüz? Nasıl işbirliği kurarız?’ onun için de buradayız.” İfadelerini kullandı.




Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların kendi bölgelerine ait yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıttığı organizasyonun protokol açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Düzce'nin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için her yıl büyük umutlarla katılım sağlanan ve bu yıl 21.’si düzenlenen fuarda şehrin turizm potansiyelleri ile birlikte yöresel ürünlerin de tanıtımı yapılıyor. Haftalardır EMİTT'e hazırlanan Düzce Valiliği ve belediyeler, Düzce'nin tanınırlığını arttırmak için 3 gün boyunca doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında yöreye özgü ürünleri ziyaretçilere sunacak.



Düzce standında Konuralp Antik Kenti üç boyutlu maketi, Konuralp pirincinden yapılan pilav ve çeşitli hediyeler katılımcılarla buluştu.
Batı Karadeniz illeri; Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Kastamonu ve Yalova'nın 10 nolu salonda bir araya geldiği EMİTT'te turizm profesyonelleri ile yakın ilişkiler kurularak bölgeye yatırımcı çekilmesi hedefleniyor.


Öte yandan 21 yıldır turizm sektörünün buluşma adresi olan fuar, 80 ülkeden 5 bin firma ve markayı bir araya getiriyor.