Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerioğlu başörtülü öğrencilerin Üniversiteye kabul edilmesi konusunda Üniversite senatosu olarak bir boşlukta kaldıklarını belirterek, Yasal süreç bitene kadar beklemeyi uygun gördüklerini dile getirdi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu Beyciler kampüsünde bulunan Rektörlük binasında düzenlediği ve Rektör Yardımcıları Mustafa Kepez  ve Ferruh Gezen’in de katıldığı  basın toplantısında Türban Konusunda Üniversitenin tavrı konusunda bilgiler verdi.

Şerifoğlu Üniversite Senatosunun da yapılan ilk değerlendirmelerde bir karar veremediklerini belirterek,konunun hukuki boyutunu araştırmalarına rağmen farklı yorumlar nedeniyle bir karara varamadıklarını söyledi.

Şerifoğlu, bir grup yorumcunun 10. ve 42. maddelerdeki değişikliklerin Cumhurbaşkanının onay gerekçesinde de yazdığı gibi mevcut Anayasanın ayrıntılı açıklanması ve teyit edilmesi dışında bir yenilik getirmediği, Dolayısıyla ondan önceki durumun geçerliliğini koruduğunu söylediğini, diğer bir grup yorumun  da tam tersi Anayasanın şemsiye gibi bir çerçeve metin olması nedeniyle bu kararın hemen uygulanabilir olduğunu savunduğunu belirtti.

Düzce Üniversitesi’nin bu iki farklı yorum karşısında  yönünü belirlemekte güçlük çektiğini belirten Şerifoğlu, durumun Anayasa mahkemesine gitmesi nedeni ile buradan çıkacak sonuca göre hareket etmeyi uygun bulduklarını dile getirdi

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerioğlu Başörtüsü ile derslere girmek isteyen öğrenciler olup olmadığını ilişkin olarak da, öğrencilerle konuştuklarını ve yasal sürecin bitmesine kadar beklemeyi öğrencilerin de kabul ettiğini söyledi.