Düzce Üniversitesi bugünlerde beklenen 200 kişilik kadronun altında kadro gelmesinin şokunu yaşarken gelen 48 kişilik kadro için girişimlerin devam edeceği öğrenildi. Konu ile ilgili bugün açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Üniversitesi'ne kadro sağlama konusunda Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile ortaklaşa yapılan görüşmelerin ardından girişimlere başladıklarını belirtti.

Kaşıkoğlu, “Düzce genelindeki 81 ile toplam 4 bin kadro sağlanıyor. Bu istatistiklere baktığımızda Düzce Üniversitesi yine normalin üstünde kadro sağlamayı başarmıştır. Ama bu sayı üniversitemiz için yeterli değildir. Bu konuda ilerleyen günlerde görüşmelerimiz devam edecek. Daha fazla kadro sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Gelişen Düzce'nin üniversitesi için sorunları çözmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Yeni bir heyecan geldi.”

Dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinedeki değişikliklerle ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Kaşıkoğlu, “Kabine de köklü bir değişiklik olmamakla birlikte sadece yeni bir heyecan gelmiştir. Bu demek değildir ki yerleri değişen Bakanlar görevlerini yerine getirmemiştir. Başbakan'ımızın da dediği gibi herkes üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Bu sadece bir değişikliktir. Arkadakilerin önünü açmaktır. Şahsen ben yapılan değişiklikten dolayı son derece mutluyum.” ifadelerini kullandı.