Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu’nun öncülüğünde Düzce Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Genç MÜSİAD’ın destekleri ile düzenlenen Düzce Teknoloji Zirvesi’ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  Düzce Üniversitesi Cumhuriyet  Konferans Salonu’nda öğrenciler ile bir araya geldi.

“Kalkınmada büyük bir rol oynuyor”
Konferansta konuşan Hisarcıklıoğlu Düzce Üniversitesi’nin bir rol model olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Düzce Üniversitesi hem gençlerimizin hem bölgemizin kalkınmasında büyük bir rol oynuyor. İş dünyası ve sektör temsilcileri ile yakın ilişkiler kuruyorlar. Bu Türkiye’de belki de bir ilk. Düzce Üniversitesi her bir sanayicinin yanına bir tane akademik danışman vererek üniversite sanayi iş birliğinin fiili olarak gerçekleşmesini sağlamıştır. Bu Türkiye’ de ki 217 üniversite içerisinde bir ilk. Bizim içinde bir model. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi içinde bir model. Bundan dolayı Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı kutluyorum” diye konuştu.



“İcat çıkarın”
Teknoloji Zirvesi’nde öğrencilere seslenen Başkan Rifat Hirsarcıklıoğlu gençlere girişimcilik hakkında tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:
“Farklı bir fikir söylediğimizde büyüklerimizden hep icat çıkarma lafını duyardık. Tam tersine çocuklarımızı icat çıkar diye yetiştirmemiz gerekir. İcat çıkartanlar öne geçiyor. Ben bunu anlattığımda bir firma bunu reklam sloganı olarak kullandı. Yani icat çıkarmak yapılamayanı yapmak veya yapılanı yeni yöntem ile yapmaktır. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak lazım.
Değişime ayak uyduramayanlar yok olmaya mahkûmdur. Sınırlarınızın dışına çıkmanız lazım ”