Milli Eğitim Bakanlığı yeni kurulan ve rektörlük binası olmayan on üniversiteye güzel bir jest yaparak  son teknolojiyi kullanan modern  Rektörlük binaları yapılması kararı verdi. Rektörlük binası olarak Tıp Fakültesi morfoloji binasını kullanan Düzce Üniversitesi bu on üniversite arasında yok.

Düzce’nin bu proje içinde yer almamasının nedeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın Düzce Üniversitesi’nin rektörlük binasının olduğu yönünde yanlış bir  bilgi verilmesi olduğu öğrenilirken, üniversitemizin proje kapsamı dışında tutulması nedeniyle büyük kaybı olacak.

Yeni kurulan bir üniversite olması nedeniyle henüz sorunlarla boğuşma aşamasında olan Düzce Üniversitesi’nin  bu projeye dahil olması,  üniversiteyi birkaç yıl daha ileri götürecek. Zaman içinde rektörlük binası için ayrılması gereken kaynakların üniversitenin diğer yatırımlarına kaydırılması   üniversitenin atılım yapmasının yolunu  açacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na Düzce Üniversitesi’nin Rektörlük binasının olmadığı, kullanılan binanın zaman içinde Tıp Fakültesi Morfoloji binasına dönüşeceği, Düzce Üniversitesi’nin da bu on üniversite arasında yerini almasının gerektiğinin bir şekilde anlatılması zorunlu... 

Geçici olarak morfoloji binasını rektörlük olarak kullanan Düzce Üniversitesi’nin rektörlük binası sorununun çözülmesi ile ilgili olarak başta Düzce Valiliği olmak üzere, milletvekilleri, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, sivil toplum örgütleri ve Düzcelilere büyük görev düşüyor.