Düzce Üniversitesinde 2008-2009 akademik yılı yapılan törenle başladı. Eğitim öğretim yılına başlama törenleri Atatürk anıtına Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun çelenk koyması ile başladı. Atatürk Heykeline Üniversite Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun çelenk sunmasının ardından Düzce Üniversitesi Sosyal tesislerinde devam edilen 2008-2009 eğitim yılı törenlerine Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Ak parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan, Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Araştırma Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, Düzce üniversitesi öğretim görevlileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılışa konuşmacı olarak ise Eski Anadolu Üniversitesi Rektörü ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katıldı.

“ Üniversite Düzce'nin geleceğe yürümesinde bir amiral gemisi”

Üniversitenin yeni eğitim yılına başlaması nedeniyle bir konuşma yapan Düzce Vali yardımcısı Osman Demir, Anadolu insanının en büyük hayalinin kendi yöresinde bir üniversiteye sahip olmak olduğunu belirterek “ Üniversite, Düzce’nin geleceğe yürüyüşünde bir amiral gemisi niteliğindedir. Düzce Üniversitesi aynı zamanda gelişmeyi ve bunun sürekliliğini sağlamanın en önemli aracıdır.” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteye sağlanan öğretim görevlisi sayısı istediğimizden çok azdır.”

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise hayatı boyunca hep böyle bir üniversite okumak istediğini söyleyerek “ Üniversiteye sağlanan öğretim görevlisi sayısı bizim istediğimizden çok azdır. Bu talep için yetkililerin karşısına çıkıp neredeyse ağladım. Biz 150'nin üzerinde kadro istedik ama bize 23 kişilik kadro tahsis ettiler. Buna boyun eğemeyiz.” şeklinde konuştu.

“Üniversiteye tahsis edilen 23 kadro ile mümkün olmayacaktır.”

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada Vali Bülent Kılınç ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfının öncülüğünde yürütülen yeni hastane binasının tefrişatını tamamlamak üzere “Bir Oda Da Senden” sloganı ile Destek kampanyasının başlatıldığını ve bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Şerifoğlu, “Önümüzdeki dönemlerde Avrupa Araştırma alanının bir parçası olabilmek için proje işbirlikleri oluşturulması, başlattığımız yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi çalışmalarını hızlandırılması, öğretim programlarının bilgi çağının ve iş yaşamının gereklilikleri göz önünde tutularak güncellenmesi, akademisyenlerimizin çalışmalarını destekleyecek araştırma, yayın ve proje destek biriminin kurulması kalite kültürünün geliştirilmesi gibi son derece önemli ve iddialı projelerimiz var. fakat yeni akademik yıla, kadro taleplerimizin karşılanmamış olması sebebi ile tedirginliklerle başlıyoruz. Eğitim- öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerimizin yürütülebilmesi, yeni fakültelerin , meslek yüksekokullarının ve hastanemizin faaliyete geçirilmesi Üniversitemize tahsisi edilen 23 kadro ile mümkün olmayacaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Üniversitenin bu yıl ki açılış dersini, Eski Anadolu Üniversitesi Rektörü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 'Kent ve Üniversite' konulu konuşmasıyla verdi. Düzce Üniversitesi'nin açılış törenlerinde daha sonra klasik ve nostaljik Türk müziği konseri ile Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Topluluğu dinletileri yer aldı.