Günümüzde önemli bir yere sahip olan Teknoparklarla ilgili Düzce Üniversitesi'nde bir program düzenlendi. Programa Düzce Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Teknopark' Sunumu'na, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce TSO Başkanı Metin Büyük. işadamları ve Üniversite yetkilileri katıldılar.

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ercan tarafından yapılan sunumda, Düzce'nin demografik özellikleri, nüfus yapısı, sanayisi, ekonomisi ve tarım olanakları hakkında bilgi verildi. Katılımcılara ayrıca teknoparkın ne olduğu, teknoparkların işlevleri, teknoparklardan beklentiler, teknoparklarda bulunmanın avantajları ve teknoparkların özellikleri hakkında da teknik bilgiler sunuldu.

Teknopark genel olarak yeni teknoloji tabanlı işletmelerin oluşumu ve var olan işletmelerin de gelişmesinin sağlandığı yer, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarındaki bilimsel çalışma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasında en etkili mekanizma anlamına gelmektedir. Teknoparkların örgütlenişleri, amaçları, sunmakta oldukları hizmetler ve idari yapıları birbirinden oldukça farklıdır. Çünkü ekonomik ve sosyal şartlar yörelere bağlı olarak farklılıklar göstermektedir.