Ürgüp’te Sağlıklı Kentler Birliği’nin toplantısına katılmak üzere yola çıkan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  geçtiğimiz günlerde babaannesini kaybeden Belediyeler Birliğinden arkadaşı olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Düzce’ye geldi. Düzce CHP İl Örgütünü de ziyaret eden Başkan Salman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


SİYASİ BİR ŞOV OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR!
Düzce hakkındaki izlenimleriyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Başkan Salman, bu durumun siyasi bir şov olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Salman, Düzce’de çok kısa süreli kaldığı için yapabileceği değerlendirmenin yanlış olabileceğini de sözlerine ekledi.

SİHİRLİ DEĞNEK YOK
Belediye Başkanları olarak ellerinde sihirli değnek olmadığını söyleyen Salman, son yasalarla yetkilerinin bakan kadar olduğunu fakat sorunları çözmede ek ödeneklere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

SONRADAN İL OLAN KENTLERİN SORUNLARI BÜYÜK
Düzce ve Yalova’nın birbirine benzer olduğunu söyleyen Başkan Salman, sonradan il olan kentlerin sorunlarının büyük olduğunu söyledi. Salman, “Vatandaşa hizmete götürmek birinci derecede zamanla, ikinci derecede bütçeyle oluyor.” Dedi.

4 KAT DOĞRU KARAR
Salman Düzce ve Yalova için çok önemli noktanın iki kentinde çok önemli olduğunu vurguladı. “Düzce’de imar yapımında 4 kat izni doğru bir karardır. Bu sayının üzerine çıkılmasına önce ben karşıyım. Deprem uzmanları görüşmelerimizde bunun altını kalın çizgilerle çizdiler. Çok katlı yapılar cinayettir dediler.”

DÜZCE VE YALOVA’DA OTOPARK SORUN!
Düzce ve Yalova’nın bir diğer ortak noktasının otopark sorunu olduğunu söyleyen Salman, ne yapılması gerektiği konusunda şunları söyledi. “TBMM’de karar alınması gerekiyor. ‘Otopark yapmak zorunludur!’ şeklinde. Bunu yerel yönetime bırakmayacaksın.”


TÜRKİYENİN ŞİDDETLE KOALİSYONA İHTİYACI VAR, YİNE KOALİSYON ÇIKACAK
Siyasete dair bir cümleyle düşüncesini ifade eden Salman Türkiye’nin şiddetle koalisyona ihtiyacı olduğunu dile getirirken seçimde yine koalisyon çıkacağını düşündüğünü aktardı.

SADECE BELEDİYELER DEĞİL, ÜLKE CİDDİ ANLAMDA MADDİ MANEVİ ZARAR GÖRÜYOR
Salman, 1 Kasım Erken Seçim kararının belediyelere yansımasını değerlendirdi. “Her yerel seçim ve genel seçim yerel yönetimler üzerinde olumsuz etki bırakıyor. Özellikle belediye çalışanları üzerinde bir rehavete bir keşmekeşliğe sebep veriyor. Seçimler konsantrasyonu dağıtıyor. Bundan sadece belediyeler değil, ülke ciddi anlamda maddi manevi zarar görüyor.”

Haber:Y.SEVER