Düzce “Yaşanılabilir kent” anketinde bu yılda sınıfta kaldı. 81 ilde yapılan ankete göre Düzce Yaşanılabilir iller kategorisinde 56. Sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl 43. Sırada yer alan Düzce 13 basamak gerileyerek 56. sıraya yerleşti. Peki, Düzce neden yaşanılabilir bir kent olamıyor ve her geçen yıl biraz daha geriliyor? Bugün vatandaşlarımıza bu soruyu sorduk.

Düzce’de mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşların çoğu Düzce’nin geçtiğimiz yıllara oranla geliştiğini ve anketin doğruyu yansıtmadığı görüşünde. Depremden sonra Düzce’nin kendini geliştirdiğini söyleyen vatandaşlar gerek doğası olsun gerek şehir yapısı olsun Düzce’nin büyük ilerleme kaydettiğini dile getiriyor.

Kimi vatandaş da anket sonucunu doğrulayarak “Bu sene 56 düşmüş, seneye 76 olur. Düzce’de gelişen hiçbir şey yok. En başta insanlarının kendini geliştirmesi lazım” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak kimi vatandaş anketin gerçeği yansıtmadığını ve çevre illere oranla Düzce’nin kendini geliştirdiğini ifade ederken kimi vatandaş da Düzce’nin yaşanmaz bir il olmaya doğru gittiğini en öncelikli olarak da Düzce insanının kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Haber; S. KAŞKIR