22 Nisan 2014 tarihinde Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan aynı zamanda Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bacanağı olan Muharrem Tozan, 7 Aralık 2016 tarihinde görevden el çektirildi.

Tozan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ile boşalan Düzce İl Özel Genel Sekreterliği'ne 3 yıl gibi uzun bir süre sonra asaleten atama yapıldı.

Önceki dönemlerde AK Partili vekiller ile teşkilat arasındaki çekişme nedeniyle bir isimde uzlaşılamamasına bağlı olarak kaymakam ve genel sekreter yardımcılarının vekaletinde olan koltuğa geçtiğimiz günlerde Samsun Valiliği İdare ve Denetim İl Müdürü Mehmet Hayri Şen getirildi.

Şen'in Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koltuğuna resmi atama ile oturması dolayısıyla
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayımladı. Başkan Özlü, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, geçmişte başarılı hizmetleri olan değerli bir kamu görevlisini atamaları sebebi ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı arz ediyorum. Düzce'mize çok önemli hizmetlerde bulunacağına inandığım Sayın Mehmet Hayri Şen’e de yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum."