Düzce'de son günlerde sokakları adeta istila eden başıboş köpekler, korku salmaya devam ediyor. Özellikle Kalıcı Konutlar bölgesinde yaşayan vatandaşlar sürüler halinde gezen köpeklerin artık tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, ilgili merci olarak gördükleri Düzce Belediyesi'ni göreve çağırıyor. Ancak Hayvan Barınağı'nın kapasitesinin 150-200 köpekle sınırlı olması belediye yöneticilerinin elini kolunu bağlıyor. Bu soruna alternatif çözümler aranması gerektiği ortadayken sokaklarda aç aç gezdikleri için çöpleri konteynerlerini karıştıran, evlerin etrafında yiyecek bir şeyler arayan köpekler için hayvanseverler, "Bir kap su, bir kap yemek" çağrısı yapıyor. Düzce'de başıboş hayvanlar sorunu için kalıcı adımlar atılması beklenirken komşu il Bolu bir kez daha emsal bir proje için düğmeye bastı.

 



22 noktaya toplama kutusu yerleştirildi

 



Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bolu İsraf Etmiyor’ projesi kapsamında, şehir içerisinde 22 noktaya toplama kutusu yerleştirildi. Böylelikle vatandaşların bayat ekmeklerini bu kutulara atarak sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunması sağlanıyor.

 

Vatandaşlar tarafından bu kutulara koyulan bayat ekmekler, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bakımları ve rehabilitasyonları yapılan sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak. Vatandaşlar bayatlamış ekmeklerini çöp konteynırlarına atmayarak, belirlenen noktalarda bulunan bayat ekmek kumbaralarına döktüklerinde sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunmuş olacak. Bayat ekmekler her hafta salı ve cuma günleri toplanacak.

 

haber;C.ÜSTÜNER