Kentimizin önemli sorunları konusunda uzunca bir süredir önemli bir gelişme yaşanmadı. 2007 yılı sonunda kışa girerken bırakılan işlerin neredeyse tamamı olduğu gibi duruyor.

Yıllardır ateşli tartışmaların ve mahkeme süreçlerinin gölgesinde beklemede kalan ve bozukluğu nedeniyle her geçen gün şikayetlerin arttığı Yenikent Bağlantı Yolu’nda çukurlar kış girerken atılan birkaç kürek malzeme ile kapatılmaya çalışıldı. 2008 yılının ilk iki ayının sona ermesine ve havaların uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen asfaltın tamirini yapmak bir türlü mümkün olamadı.

Ödenek sorunu nedeniyle durma aşamasına gelen Hükümet Konağı inşaatında  ise ödeneğin bulunduğunun açıklanmasına rağmen bir türlü ilerleme sağlanamadı. Oysa geçen yıl da kışın kısa sürmesi bir fırsat olarak değerlendirilmiş ve üstlenici firma 2007 yılı ödeneğini yılın yarısında kullanmayı başarmıştı. Ödeneğin bulunmasına rağmen inşaatın ilerlememesinin nedeni kamuoyunda merak konusu oluyor.

D100 karayolu’nun Gümüşova’ya kadar olan bölümünün Dubla asfalta çevrilmesi konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün daha önce işi üstlenen ve altyapı çalışmasının önemli bir bölümünü tamamlayan firma ile anlaşarak ihaleyi tasfiye edeceği açıklanmıştı. Bu konu da askıda kaldı. Başbakan Erdoğan’ın  tüm illerde yapılacak olan duble yolların tamamlanması talimatını vermesine rağmen gelinen noktanın kış girerken bulunulan noktadan ileride olduğunu söylemek mümkün değil.

Sağlıkta da bir durgunluk dönemi yaşanıyor. Fidanlık arazisine yapılması düşünülen ve sağlık hizmetlerini bir noktada toplaması beklenen hastane inşaatı konusunda da, yerinin kesinleşmesi dışında bir  gelişme yaşandığını söylemek için henüz erken.

TEM Otoyolu’nu OSB’lere bağlayacak olan yol konusu zaten bu yılki yatırım programı içine alınamadı. Konunun gündeme gelmesinden bu yana umut verici açıklamalar yapılmasına rağmen ilerleme yaşanmaması OSB’lerde hayal kırıklığı yaratmaya başladı.

Çevre Düzeni Planı, otopark ve trafik sorunları, eğitim ve daha birçok alanda yaşanan sıkıntılar giderek çoğalırken, 2008 yılında sorunların önemli bir bölümünün çözülmesi için harekete geçme zamanı geldi de geçiyor.