Yerli otomobilin talipleri gün geçtikçe artıyor. Daha önce ‘babayiğitler aranıyor’ şeklinde yapılan haberlerle gündeme gelen yerli otomobil için son zamanlarda somut adımlar atıldığı görülürken, Türkiye için büyük öneme sahip projenin kim tarafından yapılacağı kadar nerede yapılacağı da merak ediliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Düzce’de içten içe kamuoyunda oluşan ‘Yerli otomobil Düzce’de üretilse iyi olur’ beklentisi maalesef henüz eyleme dönüşmedi. Özel sektör eliyle yapılması planlanan yerli otomobile Düzce’nin talip olmadığını ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu söyledi. Hisarcıklıoğlu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, "Zonguldak Ekonomi Zirvesi" konulu toplantıda yerli otomobile talipli birçok yer olduğunu ifade ederek adaylar arasında Konya, Kayseri, Antep ve Adana olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu’nun saydığı iller arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Düzce’nin yer almaması üzüntüyle karşılandı.

Yerli otomobil üretimi için Aksaray kalibresinde bir ilin Ticaret Odasınca 1000 dönümlük alanın hediye edilebileceğinin açıklanması, şimdi ise Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin yatırım için en uygun ilin Kayseri olduğunu söyleyerek ısrarcı olduklarını dile getirmesine karşılık Düzce’den çıt çıkmaması hayal kırıklığı yaratıyor.

Haber:Y.SEVER