Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk kez yapılan "Düzce Tanıtım Günleri" açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  stantları gezerek bilgiler aldı.. Stantlarda sunulan ikramları ve hediyeleri geri çevirmeyen Kurtulmuş'un, Çerkes halk oyunu müziğine de eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi içinde kurulan stantları dolaşan Kurtulmuş, ardından Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

SAYGININ ZİRVEDE OLDUĞU İLLERDEN BİRİ!

"Düzce çok güzel. Büyük Osmanlı Coğrafyası'nın özeti. Orada herkes birbirine 'hangi millettensin' diye soruyor. Gürcüsü, Abazhası, Çerkesi, Boşnağı, Türkmen'i bütün etnik yapılar barış içerisinde asırlardır yaşıyorlar. Düzce, Anadolu'nun çok kültürlü yapısının , birbirine saygının zirvede olduğu illerden birisi. Düzce'nin tanıtım günlerini Ankara'da yapıyor olması mutluluk verici. Uzun yıllar devam etmesini ve geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda buradaki etkinlik daha da gelişecek. Emeği geçen Valimiz, belediye başkanımız ve milletvekillerimiz başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. "

BU ETKİNLİKLER ÖNEMLİ!

İllerin tanımında bu tarz organizasyonlarının önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Aşağı yukarı bir çok il bu tanıtımı yapıyor. Küresel Kültürün baskı altına aldığı yerel kültürün burada kendisini ifade etmesi,müziği, folkloru,yiyecekleri, giyim kuşamı bu tür etkinliklerde gündeme getirilmesi çok önemli. gençler de bu kültürel zenginliğimizi benimsemiş oluyorlar ve ileriye doğru taşınıyor."

Haber;S.KAŞKIR