Öncü Haber de bugün uzun süredir ses seda çıkmayan eski sanayi dönüşümünü muhatapları olan sanayide kepenk açan esnaflara sormuş ancak eski sanayide belirsizlik nedeniyle yaşanan huzursuzluğa şahit olmuştu.

CHP'li Tanal Başkan Özlü'ye eski Vekil Korkmaz'ın şu ifadeleri ile yüklendi:
1- " Yorumsuz kamuoyunun bilgisine; Düzce girişinin sanayi çarşısı nedeniyle kötü bir görüntü sergilediğini belirten AK Partili Korkmaz, şehre yakışmayan bu manzaranın nedeni Düzceli eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından ortadan kaldırılmadığını sorguladı.
2-İbrahim Korkmaz, şunları kaydetti: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji gibi bir bakanlık yapacaksınız. Siz bakansınız, sizin bakanlığınızı ilgilendiren bir konu var. Nedir? Düzce’den gelip geçen insanların gördüğü, Düzce’yi kötü gösteren çarşı var.
3-Önceki belediye başkanımız, oralara ağaç dikmişti de görünmesin diye. Böyle bir sanayi çarşımız var. Bu sanayi çarşısının tahsisi yapılmış hazineden. Melen’in yanına gitmesi için ve kentsel dönüşüm bakanlık kurulundan geçmiş.
4-Peki neden sanayi çarşının buradan kalkması için gerekli girişimler akamete uğradı ve yazı Sayın Düzce Valisi’nin önünde neden bekler? Benim kabahatim mi, ben mi böyle yaptım? Düzce’yi böyle iğrenç, çirkin gösteren kişi ben miyim?
 5-Düzce’nin içerisinden geçen insanlar bu çirkin görüntüyü görmemek için gaza basıyor. Git Bolu’nun içerisinden geç. Böyle bir Bolu görüyor musun? Pırıl pırıl Bolu’dan geçiyorsun. Neden beklediğini bilmiyorum. Onu Faruk Özlü’ye soracaksınız. Bakan oydu.
6-Siz sanayi çarşısını oradan kaldırabilseydiniz, inşaatlarını başlatabilseydiniz, Düzce’yi güzelleştirebilseydiniz, “Düzce” denilince insanların aklına güzel şeyler gelseydi, hurda değil de güzel binalar gelseydi. Düzce’nin imajı değişirdi.” Kamuoyunun Bilgisine...."