Düzce’de hava kirliliğinin sona erdirilmesi amacıyla doğalgaz teşviği konusunda alınan kararlar hayata geçiriliyor. Kış aylarında vatandaşların sağlığını tehdit edecek seviyelere yükselen ve bir çok hastalığa kapı aralayan hava kirliliği ile ilgili hızlanan çalışmalar kapsamında ilk olarak kalitesiz kömür kullanımı yasaklandı. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, DERGAZ ve ilgili kurumların yaptığı son görüşmelerde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eliyle yapılan kömür yardımlarının doğalgaz teşviğine dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.

Süreçte ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, doğalgaz teşviği ile birlikte kalitesiz kömür kullanımının asgari düzeye ineceğini belirtti.

"Kömür yardımlarını doğalgaz teşviğine dönüştürüyoruz"

Doğalgaz yatırımları konusunda açıklamalarda bulunan DERGAZ Genel Müdürü Mustafa Doğan’ın sözlerini değerlendiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Doğalgaz yatırımları 2017 yılı sonunda yüzde yüz seviyelerine ulaşacağını daha önce söylemiştik. Hazırlanan raporlarda da bu hedefe adım adım yaklaştığımızı görüyoruz. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın hava kirliliğine maruz kalmaması, yaşadığımız kentin coğrafi dezavantajlarını avantaja çevirmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eliyle yapılan kömür yardımlarını da artık doğalgaz teşviğine dönüştürüyoruz. Yatırımların belirlenen hedefe ulaşması değil abone sayısının giderek artması bizim için önemlidir. Bu nedenle kalitesiz ve kaçak kömür kullanımının önüne geçerek Düzce’deki hava kirliliğini artık sona erdireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER