Kurban Bayramı yaklaşırken önemli hayır kurumları bağış kampanyalarına yönelik açıklamalar yapıyor. 2006 yılında kurban bağışı kampanyalarına başlayan Türk Kızılayı'nın bu yıl da çalışmalarına başladığını bildiren Düzce Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir, kampanya kapsamında neler yapıldığı ve uygulamalarından bahsetti. İlk olarak 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi'nde şehit olanları rahmetle anan Demir, hatalardan ders çıkardıklarını söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YARDIM KURULUŞUYUZ”

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen Düzce Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir, Kızılay olarak kurban bağışlarındaki farklarının eti muhafaza etmenin önemli olduğunu kavramaları olduğunu belirtti. Bunun çözümünü de ihtiyaç sahiplerine 1 yıl boyunca ulaştırabilmek için eti kavurma olarak saklamak olduğunu söyledi. 18 ay boyunca raf ömrü olduğunu belirttiği etin bozulmadığını söyleyen Demir, iddialı da bir söylemde de bulundu: “Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük yardım kuruluşuyuz”.

VEKALETLE KURBAN BAĞIŞINI HAKKIYLA YAPAN KURUM

Topladıkları bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı'nın Düzce Şube Başkanı Kemal Demir, kurbanın ne şartlarda ve nasıl kesildiğini açıkladı. Demir, şöyle konuştu: “Bu kampanya esnasında veteriner, noter ve din görevlileri hizmet etmekte. Kurbanı seçerken veteriner eşliğinde uygunluğu ve sağlıklı olmasını önemseniyoruz. Kesim ortamının uygunluğu çok önemli. Din görevlilerinin vasıtasıyla da dini usullere uygunluğu denetleniyor ve son olarak da noter huzurunda tasdikleniyor. Bu işlemler bittiğinde çekime alıp kurbanın nasıl kesildiğini insanlara duyuruyoruz. Bağış yapanlara da kurbanının nasıl kesildiğini mesaj olarak bildiriyoruz.”

FİYATLAR BELLİ OLDU!

Bu yıl vekaletle kurban bağışındaki fiyatlar ise büyükbaş hayvanlarda; yurtiçinde 740 TL, yurtdışında 475 TL olarak açıklandı. Demir, yurtiçindeki kurbanların kavurma haline getirilip ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapıldığını ancak yurtdışındaki kesimlerde böyle bir şanslarının olmadığını belirtti. Yurtdışında kesilen kurbanların etlerinin 3 gün içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştığını söyledi. Balkanlarda 7, Afrika’da 11, Güney Asya ve Kafkasya’da 5, Ortadoğu’da da 4 olmak üzere 30’a yakın ülkede kurban kesimi yapılacağını açıkladı.

DÜZCELİLER’DEN TAM DESTEK

Sadece kurban bağışı değil başlattıkları tüm yardım kampanyalar için Düzceliler'in ilgisinden memnun olduklarını şu sözlerle dile getiren Demir, şunları kaydetti: “Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz tüm kampanyalara Düzceliler canı gönülden destek verdi. Bu nedenle her zaman olduğu gibi bir kez daha teşekkür ediyoruz. Başlattığımız kurban bağışı kampanyasını da destekleyeceklerini umuyorum” dedi.

BU YIL HEDEF 180

2006 yılında 211, 2007 yılında ise 187 hisse ile rakam olarak ulaştıkları en yüksek seneleri yaşayan Düzce Kızılay Şubesi, 2015 yılında 136 olan hisse sayılarını bu yıl 180 olarak hedefledi. Demir; “Rakamlar belli. Bu yıl 180’e ulaşırsak başarılı olarak göreceğim şubeyi. Düzceliler'in desteğini bu yıl da görmeyi umuyorum. Yarından itibaren standımızı Cedidiye Camii önüne kuruyoruz. Kredi kartıyla da ödeme alıyoruz vatandaşlarımızın bilgisi olsun.” dedi. Bu yılın ilk vekaletle kurban bağışını yapan isim ise Düzce Kızılay Şubesi 2. Başkanı Ali Dilber oldu.

Ö. YILMAZ