Kurban Bayramı'nda, Kızılay'a yapılan kurban bağışlarında geçen yıla göre azalma olduğu, ancak yinede diğer şubelerle kıyaslandığında Düzce'nin ilk üçe girebilecek düzeyde olduğu bildirildi. Düzce Kızılay Şubesi'ne direk olarak yapılan bağışların sayısısının 160 olduğu söylenirken, geçen yıla göre bu yıl yaşanan azalmanın ekonomik krizden de kaynaklanabileceği kaydedildi.2006 yılında en çok kurban bağışı yapılan İl olarak Düzce birinci olmuştu. Geçen yıl Kurban bayramında ise 208 kurban bağışı ile Düzce, en çok bağış yapılan iller arasında ikinci sırada yer almıştı..Türkiye geneline bakıldığında, 160 kurban bağışı ile Düzce'nin ilk üçe gireceği tahmin edilirken, diğer illere nazaran bağış konusunda Düzcelilerin daha duyarlı olduğu belirtiliyor.

Kızılay tarafından her yıl kurban bayramlarında başlatılan kurban bağışı kampanyası bu yılda devam etti. Bayramın ikinci günü akşam saatlerine kadar 160 bağış yapıldı.

Bu yıl her bir koyun için 260 YTL den bağışlar alındı. Alınan bağışlar Türkiye’nin değişik illerindeki et kombinelerinde noter ve hocalar huzurunda dini kurallara göre kesilip,kavurma haline getirildikten sonrada ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Kurban bağışı yapan kişiye de yarım kiloluk kavurmalar şube aracılığı ile dağıtılıyor.