Bu yıl Düzce’de 2.kez düzenlenen Tarih, Sanat ve Kültür Sempozyumu’na yurt dışından katılan önemli liderlerden olan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar Öncü Haber'in sorusu üzerine Düzce'ye ilgili tespitlerde bulundu
 
Tarih, Sanat ve Kültür Sempozyumu’nun Düzce’nin yapısı itibariyle önemli bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Yağcılar, Kosova ile ilişkilerin geliştirilmesi için benzer bir organizasyonun Kosova’da yapılabileceğini belirtti.
Bakan Yağcılar Düzce hakkındaki düşüncelerini ifade ederek Düzce’de farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle zenginlik oluştuğunu paylaştı. “Düzce gelişmekte olan bir il. Depremde yaşanan acıları bir kenara bırakarak gelişmeye devam eden bir şehir. Düzce’de çeşitli yerlerden gelerek yerleşmiş insanların bir arada bulunmasıyla çok kültürlülüğün olduğu bir yapı var. Düzce’de farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle nasıl zenginlik oluştuğunu gördük. “
 
HEDEF ORTAK DEĞERLER...
Düzce’de bulunmalarının amacının, Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek ve aynı zamanda ortak değerleri zenginleştirerek dünyaya yaymak olduğun söyleyen Yağcılar, Düzce’nin yapısı itibariyle kültürel turizmde açılım yapılabileceğini dile getirdi.
Farklı alandaki çalışmalar kapsamında gittikleri diğer illere oranla Düzce’nin durumunu değerlendiren Bakan Yağcılar, Düzce’nin gelişmiş illerden bir farkı olmadığını söyledi.


Haber:Y.SEVER