İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle gerginlik yaşanırken, Düzce’de etkinlikler olaysız geçti. Düzce emek platformu,  Spor Sokak  çıkışında bir basın açıklaması yaptı.

Emek Platformu’nun çağrısı ile toplanan göstericiler, CHP, İşçi Partisi ve ÖDP’nin de destek vermesiyle birlikte 150 kişiyi aşkın bir kalabalık oluşturuldu.  Sosyal Güvenlik yasası ve hükümeti eleştiren dövizler taşıyan kalabalık zaman zaman sloganlar atarak mesajlarını iletmeye çalıştı. Emek Platformu’nun bir mayıs etkinliği sırasında Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldılar. Kalabalık emek şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından “Bir Mayıs Marşı” nı bir ağızdan seslendirdiler.

Emek Platformu adına bir basın açıklaması yapan Türk İş İl temsilcisi Ali Gürel, 2008 yılı  1 Mayıs’ının son yıllarda yaşanan en önemli dönemeçlerden biri olduğunu, hükümetin emekçiler ve özgürlüklere yönelik anti demokratik tavrının açıkça ortaya serildiğini ve bugünün tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Gürel, zaman zaman sloganlarla kesilen konuşmasında, Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı işyerlerinin sendikaya üye olmak isteyen işçileri işten çıkardığını belirten Gürel, başta tekstil iş kolu olmak üzere sekiz saatlik iş gününün ortadan kaldırıldığını, günlük 12 ila 14 saat arasında değişen çalışma süresinin normal mesai süresi haline getirilerek 19’uncu yüzyılın vahşi kapitalizmine benzeyen çalışma koşullarının yaygınlaştırıldığını söyledi.

Gürel’in konuşmalarının ardından bir süre daha slogan atan  kalabalık, daha sonra olay çıkarmaksızın  dağıldı.