Reklam Kurulunca koronavirüs salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firmaların isimlerini önceki gün açıklayan Ticaret Bakanlığı, sıkı denetimde kararlı!

Düzce’de 1 eczane, 2 medikal

Düzce'de faaliyet gösteren 1 eczane ve 2 medikal firmasının her birine fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle 10 bin 475 TL para cezası kesilirken, söz konusu firmaların maske ve dezenfektanda yüksek fiyat uyguladığı açıklanmıştı. Koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyenlere göz açtırmamakta kararlı olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, özel sektör temsilcileriyle düzenlenen 11. İstişare Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Pekcan, ihracatta 2020 yılına çok iyi başladıklarını ancak Kovid-19 etkisiyle mart ayında beklenildiği gibi gerileme görüldüğünü hatırlatarak, bunu telafi etmek için temassız ticaret uygulamasını hayata geçirdiklerini anlattı.

“Önceliğimiz üretim ve ihracatın sürekliliği”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sanayici, üretici, tacir, esnaf, ihracatçı ve birçok sektörü kapsayan destek paketinin sektörler tarafından da çok olumlu karşılandığını dile getiren Pekcan, "Önceliğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da hep altını çizdiği gibi üretim ve ihracatın sürekliliği ve istihdamın muhafaza edilmesi." dedi.

Pekcan, bu sürecin el, güç birliği ve dayanışma içinde hep beraber atlatılacağına inancının tam olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devlet ve özel sektörün iş birliğine en güzel örnek bizim İstişare Kurulu toplantılarımızdır. Bu toplantıların kilit bir rol oynadığına inanıyorum. Koronavirüs pandemisinin ticaret hayatımıza olumsuz etkisini en aza indirmek ve bu sürecin ardından geçiş sürecini de en hızlı şekilde atlatarak, yeni dönemde başarılarımız için atılması gereken adımların belirlenmesinde STK’lerin görüş ve önerileri bizim için çok değerli. Bakanlığımız ve STK’lerimizin beraberce yapacakları veri analizleri, hedeflerimize ulaşma yolunda önemli katkı sağlayacaktır."

Pekcan ayrıca Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla yaklaşık 7 bin 400 firmanın daha inceleme altında olduğunu ve savunmalarını istediklerini açıkladı.