26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan, düşmanı ülkemizden söküp atmaya yönelik büyük taarruzun ardından 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız Büyük Zafer'in 87'nci yıl dönümü, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Düzce'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Sabah 09.00'da Düzce protokolü Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk koymak üzere bir araya geldi. Törende, Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Garnizon Komutan Vekili Ahmet Çaylı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay'ın yanı sıra bir çok protokol hazır bulunurken, törene kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasi parti ve özel kuruluş temsilcileri de katıldı.
İlk çelengi Düzce Valisi Bülent Kılınç koydu. İl Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Ahmet Çaylı'nın çelenk koymasının ardından, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'da anıta çelenk koyarak selam durdu.
Kurumların temsilcileri birer birer çelenklerini Atatürk Anıtı'na koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile çelenk koyma töreni sona erdi. Ardından İl Garnizon Komutan Vekili Ahmet Çaylı İl Jandarma Sosyal Tesisleri'nde Türk Silahlı Kuvvetleri adına tebrikleri kabul etti.