Tarım ve Orman Bakanlığı bu yıl “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında düzenlenecek fidan dikim etkinliği ile 11 Kasım’da 11 Milyon Fidanı Toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Genelge ile bu yıl ilki kutlanacak 11 Kasım gününün, bundan sonra her yıl "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanması kararlaştırıldı. Düzce Merkez’de ve ilçelerinde farklı yerlere toplam 43 bin 210 fidan dikilecek.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Düzce bırakmak için gerçekleştirilecek “Geleceğe Nefes” seferberliği için; Düzce İl’inde 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 76 farklı lokasyonda en az 43 bin 210 adet fidanı toprakla buluşturulması hedeflenmektedir.

Düzce İl merkezinde gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliği; Valimiz Sayın Zülkif DAĞLI ve il protokolünün katılımıyla Merkez İlçe Gümüşpınar Köyü Fidanlık Mevkiinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca merkez ilçe ve diğer ilçelerimizde gerçekleştirilecek. Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlarımız davetlidir” denildi.