Sakarya’daki at eti skandalı Düzce gündemine de bomba gibi düştü. Kasap, pide salonu ve dönercilerde at eti satıldığı ve hatta bu atların Düzce ve Bolu’dan getirildiği iddia edildi.
Söz konusu at eti skandalı ile ilgili Düzce halkının görüşünü aldık. Soru sorduğumuz vatandaşlardan ilk aldığımız cevap “inanmıyorum” olsa da hemen akabinde ağızlardan “olabilir, vardır da…” kelimeleri döküldü.
Uydurmacadır
Ülkemizde kar amacı ile bu işi yapan yerlerin çok olduğuna dikkat çeken bazı vatandaşlar, “Düzce’de öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Düzce’de atlar var ama satıldığını düşünmüyorum. Düzce halkının dürüst olduğuna inanıyorum. İnsanlarımızın böyle bir yanlış yapmaz. Bence uydurmacadır.”ifadelerini kullandı.
Geçmiş yıllarda Düzce’nin bu şekilde skandallara karıştığını hatırlatan vatandaşların bazıları ise her seferinde Düzce’nin adının lanse edilmesini doğru bulmadıklarını ve Düzce’nin çok değiştiğini dile getirdi. Yiyorsak da bilmeden yiyoruz
Bu tür gıdaları alırken ve tüketirken dikkat etmeye çalıştıklarını belirten vatandaşlar, dışarıda satılan ürünlere çok da güvenmediklerini söyledi.
Vatandaşlar,“Yediğimiz ürünlerde bir şey var mı onu bilemiyoruz. Biz alıp yiyoruz. Çok da güvendiğimiz söylenemez. Yiyorsak da bilmeden yiyoruz. Güvendiğimiz yerler de güvenmediğimiz yerler de var. Tercih ederken müşterisine kalitesine hijyenikliğine dikkat ediyoruz…”ifadelerini kulandı.
Gayet güzel atlar temizleniyor
Vatandaşlardan ilginç yanıtlar da aldık. Bazı vatandaşlarımız atların Düzce’den getirildiği şeklinde iddialara “‘meralarda boş olduğuna göre gönderilmiş olabilir.’ Gayet güzel bir şey atlar temizleniyor. Melen kenarlarında gezinen atları artık göremiyoruz.”şeklinde cevap verdi.

Haber; S. KAŞKIR