Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 94. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Düzce'de törenlerle kutlandı. Hatay'daki bombalı saldırı nedeniyle müzikli etkinlikler iptal edilirken, kutlamalar çerçevesinde gün boyu Anıtpark'ta çeşitli organizasyonlar yapıldı.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sabah Ticaret Lisesinden kortej yürüyüşü ile başladı. Düzce Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe bir çok kurum, kuruluş ve vatandaşlar katıldı. Anıtpark’ta son bulan yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran Atatürk anıtına çelenk sundu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, protokol üyeleri çeşitli spor dallarında derece giren öğrencilere ödüllerini verdi. Anıtpark'taki programa Düzce garaj motor sporları da destek verdi.

 

Törende ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi tarafından vatandaşlara karanfil dağıttı.

 


Bayram Gençlik ve Spor bayramı olunca Tören sonrası prokol üyeleri Anıtpark'taki basketbol, masa tenisi ve koşu alanında hünerlerini sergilediler.

 

Vali Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmil Bayram ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile basket denemesi yaparak masa tenisi oynadı.




Haber: S. KAŞKIR