Düzce’nin savunma sanayiine katkısı konusunda görüş alışverişinde bulunmak ve Düzce savunma sanayiinin tanıtımını sağlamak amacıyla Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, Vali Adnan Yılmaz ve Milletvekili Fevai Arslan’ın katkıları ile düzenlenen Savunma sanayi işbirliği günü Akçakoca’da yapıldı. Türkiye’nin en büyük savunma sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı programda, Düzce’deki savunma sanayiinin durumu konuşuldu.

 

Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Silah Sistemleri Daire Başkanı Dinçer Batıbek, Sanayileşme Daire Başkanı Uzman, Ahmet Sefa Satır, Kurumsal İletişim Müdürü Mahmut şener, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, Otokar Genel Müdürü ali Rıza Alptekin ile, Düzce’deki bürokratlar, siyasiler ve sanayicilerin katıldığı toplantıda, Düzce’deki savunma sanayiinin gelişimi de ele alındı.

Düzce’de aradığımız birikim var

Akçakoca Skytower Otel’de başlayan zirvede konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Düzce’den bu alanda nasıl faydalanılacağını öğrenmek için bu organizasyonun yapıldığını söyledi.

Bayar, “ Düzce ilinden nasıl faydalanırız onun için geldik.