17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından “paralel devlet” le mücadele başlatan Ak Parti Hükümeti, cemaatin zenginlik kaynakların başında gelen okullar içinde düğmeye bastı. Fettullah Gülen Cemaatine yakın isimlere yönelik çalışma başlatan hükümet, bürokraside görevden almalar ve yer değiştirmelerle devam eden süreci finans kaynaklarını kesmeye yönelik girişimlerle sürdürüyor.
Cemaat okullarına yönelik girişim başlatan Bolu Belediyesinin ardından Düzce’de de bugün paralel yapı operasyonu vardı. 
 

 


Beyköy Beldesi'nde 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Koleje ait binalar belediye ekiplerince incelendi. Öğle saatlerinde Özel Fen Lisesi, Özel Anadolu Lisesi, Özel İlkokul ve Ortaokulun bulunduğu kampüse gelen zabıta ekipleri projeye aykırı yapılaşma olduğunu gerekçesiyle binanın mühürlenmesine karar verdi.


Okul yetkilileri ile Beyköy Belde Belediyesi zabıta ekipleri arasında kısa süreli tartışma oldu. Kurucu Temsilcisi İbrahim Çelik’e Eksikliklerinin tamlamaması için 30 gün süre verildi. 
 

 



Mühürlenen okulun yönetimi ise görüntü alan basın mensuplarının fotoğraflarını çekerek şikayetçi olacaklarını belirtti. Kolejin mühürlenmesi esnasında Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı okulda hazır bulundu.