Dünya dönüyor, Hayat Devam Ediyor. Kış geçti yaz geliyor. Evet.. Çetin geçmese de kış ayını geride bırakırken bahara, yaza doğru giriyoruz. Bahar aylarının geldiği bu günlerde Düzce'de çiçekler de açtı.

26949

Havaların sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlar, hafta sonu tatilinde adeta sokaklara akın etti. Çarşı merkezinde özellikle parklarda oturacak yer bulmak zaman zaman mümkün olmadı. Havanın güzel olması en çok çocukların hoşuna gitti. Parkların güzelliğine güzellik katan ise baharın müjdecisi çiçekler oldu.

26950

Rengarenk açan bu güzel kokulu çiçekleri koklamak ise bir başka güzel... Meyve ağaçlarının dallarında açan çiçekler de en az diğerleri kadar güzel kokuyor. Parkların cıvıl cıvıl olduğu bu hafta sonunda, baharın gelmesine en çok gençler sevindi.

26951

Ancak bütün bu güzelliklerin bir de sağlık açısından sorun olabilecek kısımları da var. Bahar aylarının gelmesiyle Kırım Kongo ve Batı Nil gibi viral enfeksiyonların insanlara bulaşma riski de artıyor. Uzmanlar, risk altındaki vatandaşların bu enfeksiyonlardan korunmak için bilinçli ve dikkatli davranması gerektiğini ifade ediyor.

Haber; Ş. ÇAKIR