Tarım Sigortalarının tanıtımı ve duyurulması amacıyla Düzce’de il merkezi ve 7 ilçede "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2017 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Yenilikler hakkında bilgiler verildi
Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu il merkezindeki toplantıya; Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, Tarımsal Birlikler, muhtarlar, sigorta acenteleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda üretici katıldı.

“Afetlerden çok sayıda çiftçi zarar gördü”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu; Düzce’de geçmiş yıllarda don, dolu ve sel gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden çok sayıda çiftçinin zarar gördüğüne dikkat çekerek, “Çiftçilerimiz tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için tüm ilçelerde ve merkezde eğitim toplantıları düzenliyoruz. Geçmiş yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararları TARSİM tarafından karşılanıyor. Üreticilerimizin olası bir afet karşısında mağdur olmaması için fındıkta 5 Mart, buğdayda 21 Nisan, yoncada 5 Mayıs, fiğde 16 Mayıs, çeltikte 30 Haziran, mısırda ise 10 Haziran 2017 tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerekiyor.” dedi.

TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2017 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları hakkında, katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, üreticilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra sona erdi.