Düzce güne bir çöp kabusu ile uyandı. Düzce’nin her tarafında biriken çöpler toplanmayınca, vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Çöplerin toplanmamasının nedeni olarak Çamköy eylemi gösteriliyor.

 

Ne şehir merkezi, ne Yenikent,  ne de mahallelerde çöpler toplanmayınca vatandaşlar bir yandan belediyeyi bir yandan da haber merkezlerini telefon yağmuruna tuttular.

 

Şerefiye Mahallesi Şehit Ruhsar Caddesi Özel idare Sokaktaki 3 çöp konteynırı aşırı çöp nedeni ile doldu. Çöp dökülecek yer kalmayınca vatandaşlar çöpleri konteynırların çevresine bırakmaya başladılar. Ortaya çıkan çirkin görüntü üzerine vatandaşlar çöplerin alınması konusunda Belediyeye bilgi vermelerine rağmen çöpler alınmayınca olaya kızan bir vatandaş tarafından çöplerin ateşe verildiği öğrenildi. Yanan Çöpten çıkan dumanlardan ve çöpten rahatsız olan Esnaflar İtfaiyeye haber vererek yanan çöplerin söndürülmesi sağlandı.

 

Ara sokakların görünümü de bundan farklı değildi, Spor Sokak, İstanbul Caddesi, kısacası Düzce’nin her tarafı çöp kabusundan payını alırken, vatandaşlar tepkilerini göstermeye de başladı.

 

Çöplerin toplanamamasının nedeni olarak ise, Çamköy sakinlerinin yaptığı eylemin gerginliği gösteriliyor. Temizlik işlerini yapan belediye çalışanlarının çöp nakli sırasında, halk ile karşı karşıya kalmaması için çöplerin  sorun çözülene kadar toplanmayacağı dile getirildi.