24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerine bir haftadan az bir süre kala Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) seçimlerle ilgili yasaklar gelmeye devam ediyor. YSK, seçimlere günler kara 24 Haziran’da çay bahçelerinin de kapalı olacağını açıkladı.

Karar, Kula’da bir esnafın YSK’ya yaptığı başvuru sonrasında alındı. Esnaf dilekçesinde “işlettiği çay bahçesinde çay ve tost dışında bir şey satılmadığını, bu nedenle çay ocağının seçim günü açık olup olmayacağını” sordu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da bu dilekçeyi YSK’ye gönderdi.  Talebi görüşen YSK, çay bahçelerinin oy verme günü kapalı olması gerektiğine hükmetti.

YSK’nin kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 79. maddesinin “İçki ve silah taşıma yasağı” başlıklı ikinci fıkrasında, “Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir.” hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.

Seçim günü çay bahçelerinin de kapalı olması oy kullanacak vatandaşların, günlerinin büyük bir kısmını geçirdikleri çay bahçelerini kullanamayacaklarını gözler önüne serdi. Düzce’de de Avni Akyol Parkı, Cedidiye Camii’nin bulunduğu alan başta olmak üzere çok sayıda çay bahçesi kararla 24 Haziran’da kapalı olacak.

Haber: M.AYDIN