Düzce Üniversitesi kapsamında yapılan toplantılarla yaşanan 1999 depremlerini anma konularında yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıya anma etkinliklerini tasarlayan Kocaeli Üniversitesi'nden iki Öğretim Üyesi katılırken programda Valilik, Belediye Başkanlığı, Kızılay Düzce Şubesi ile Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'nden temsilciler de yer aldı.

Rektörlük toplantı salonunda yapılan toplantı da çalışma ekibi, Kocaeli Üniversitesi'nin hazırladığı etkinlik takvimini incelemek ve Düzce'de gerçekleştirilmesi planlanmış olan etkinliklerin nasıl geliştirilebileceği, hangi paydaşların ne tür katkılar yapabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

“Yeni nesil bilinçlendirilmeli.”

Yapılan toplantılar hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yaşanan depremlerin unutulmasının imkansız olduğunu söyledi. Şerifoğlu, “Özellikle genç nesili yaşanan depremler konusunda bilgilendirmek gerekiyor. Bu nedenle bizde 10. yılı anma etkinlikleri kapsamında neler yapabileceğimizi düzenlediğimiz toplantılarla ele alacağız. Bu kapsamda bisiklet turları, kitap ve değişik aktivitelerde bulunarak deprem bilincini yeni nesle aşılamamız gerekiyor. Bu konuda yardım etmek ve düşüncelerini paylaşmak isteyen bütün kurumları Üniversitemize, eğer Üniversiteye olmazsa Valiliğe davet ediyoruz. Kapımız herkese açıktır.” şeklinde konuştu.