Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi buruk bir şekilde kutlanırken, Türk Tabipler Birliği’nin iş bırakma çağrısına Düzce’de görev yapan hekimler iki saat boyunca iş yavaşlatarak katıldı.

Sabah saatlerinde Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan ve bir basın açıklaması yapan Türk Tabipler Birliği, Ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin başlangıcı olan 14 Mart 1872 tarihine atfen bugünün her yıl tıp bayramı olarak kutlandığını ifade etti.

Bolu Düzce Türk Tabipler Birliği Odası Yönetim kurulu Üyesi Necmettin Tatlı’nın okuduğu bildiride, toplumun en yoksul kesimlerinden prim almayı öngören, emekliliği imkansızlaştıran Genel Sağlık Sigortası tasarısı’nın  geri çekilmesi talep edildi. Açıklamada Sağlık tekellerine ucuz hekim yaratma gayesi taşıdığı iddia edilen “Tam Gün” çalışma girişimlerinin durdurulması gerektiği  dile getirilirken, Özel sağlık alanında tekelleşme girişimlerine karşı hekim bağımsızlığını korumak için  muayenehaneler, ayakta teşhis ve tedavi merkezlerine yaşam hakkı tanımayan girişimlere son verilmesi istendi.

Türk Tabipler birliği’nin sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek amacıyla saat 10.00 ve 12.00 arasında iş bırakma çağrısına Düzce’de görev yapan doktorlar iş yavaşlatarak katıldı. Atatürk Devlet Hastanesi’nde poliklinik hizmetlerinin tamamının verilebilmesine karşın, doktorlar bu saatler arasında normalde baktıkları hastalardan daha az hastayı kabul ettiler.

Öte Yandan Tıp Bayramı yapılan basın açıklamaları ile de kutlandı. Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, yayınladığı kutlama mesajında, doktorlarımızın mesleki imkan ve kalitelerinin yükseltilmesi sadece hekimlere yönelik değil, aynı zamanda toplumumuza yönelik bir sorumluluk olduğunu ifade ederek Tıp Bayramını kutladı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz ise, kutlama mesajında hükümeti eleştirirken, Sağlıkta dönüşüm Programı’nın  sağlık hizmetlerini piyasalaştırdığını, giderek parası olanın sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği bir sistem oluştuğunu ve sistemden sadece ilaç tekelleri Büyük sermayenin karlı çıktığını dile getirerek sağlık çalışanlarının tıp bayramını tebrik etti.