2009 yılında resmi kayıtlara geçirilen 1 Haziran Optisyenler ve Gözlükçüler Günü nedeniyle, Kocaeli 7. Bölge Optisyen ve Gözlükçüler Odası Düzce İl Temsilciliği tarafından kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliklerde ilk olarak Anıtpark Meydanında Toplanan Düzce İl Temsilciliği Üyeleri, Atatürk anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

“Meslektaşlarımız sağlık meslek mensupları sınıfındadır “      

Anıtpark Meydanı’ndaki törenin ardından basın açıklaması yapan 7. Bölge Optisyen Gözlükçüler Odası Düzce İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı,  “Ülkemizde 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü ilk olarak 2009 ve devamındaki yıllarda düzenli olarak kutlanmaktadır. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 24 Haziran 2008 tarihli yazısı ile 1 Haziran günü resmi olarak optik sektörü mensuplarına özel bir gün olarak ilan edilmiştir. Bizler optisyen ve gözlükçüler olarak toplumun göz sağlığını yükseltmek adına hizmet veren sağlık sektörü mensuplarıyız. Ülkemizdeki bütün optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış olup, meslektaşlarımız sağlık meslek mensupları sınıfındadır.” dedi.

“Bir gün bir annenin evladına bakışı olurken, bir gün bir pilotun ufkunu açar gözlük”

“Gözlükçüler; 2017 yılında Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Kanunu’nun meclisten geçmesinin ardından ülkemizde kamu kurumu niteliğinde birlik ve odalara bağlı müesseseler olarak hizmet vermeye devam etmektedir.” diyen yazıcı, şu ifadelere yer verdi:

“Gözlükçülük mesleği hiç şüphesiz insan sağlığına direk etki ve hizmet eden mesleklerin en önemlilerindendir. Günümüzde gözlük, milyonlarca insanın hayatını devam ettirebilmesi hayat konforunu düşürmeksizin görme ihtiyacını için vazgeçilmez bir tıbbi cihazdır. Eğitimde çocuklar için gözlüğün önemi hayatidir. Görme kaybı yaşayan bir çocuğun eğitim hayatı başarısızlıkla sonuçlanır, tüm hayatı boyunca bu etki devam eder. Gözlük sadece öğrenciler ya da trafikte araç kullanıcıları için değil, görüş konforuna erişmek isteyen herkesin ihtiyacıdır. Bir gün bir tıp doktorunun ameliyatına eşlik ederken, bir diğer gün mühendisimizin çağ değiştiren yapıtları tasarlayışına eşlik eder atölyelerimizden çıkan gözlük... Bir gün bir annenin evladına bakışı olurken, bir gün bir pilotun ufkunu açar gözlük... Bazen bir görüntü düzeltmesine ortak olurken bazen tedaviye araç oluruz. Yaptığımız iş aslen bir sağlık mesleği olsa da, görmek herkesin hakkı anlayışı ile işyerlerimizde güne başlayarak her mesleğin yardımcısı oluveririz. Vatandaşlarımızın son yıllarda göz ve görmeye verdiği önem hızla artmakta iken optisyenlik müesseseleri de bu oranda hizmet kalitelerini artırmakta ve insanların daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmeleri için mücadele etmektedirler. Gözlük artık tüm dünyada çağdaşlığın bir sembolü haline gelmektedir. Bu sembolü üreten ve insanların hizmetine sunan kişilerin böylesine özel bir günü kutlayacak olması bir optisyen olarak bizlere mutluluk vermektedir. Ülkemizde gözlükçülük mesleğiyle hizmet veren tüm meslektaşlarımın bu özel günlerini canı gönülden kutlarım. Nice 1 Haziranları daha coşkulu ve bir arada büyük kalabalıklarla kutlamak umuduyla. Sağlıklı kalın, gözlerinizdeki sağlık ışıltısıyla kalın.”