Düzce’de 5 ay önce kurulan Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği, ilk büyük etkinliğine imza atıyor. 17-18-19 Ocak tarihlerinde Anıtpark Meydanı’nda Hamsi Festivali düzenlemeye hazırlanan dernek yönetimi, bugün bir restaurantta düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında tüm Düzceliler’i festivale katılmaya davet etti.
Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bilgin ile derneğin kurucu üyeleri Serkan Durnaoğlu, Ertuğrul Adalı, Erdoğan Yılmaz, Cengiz Demir ve Azem Sarı kameraların karşısına geçerek, yapacakları festival hakkında bilgiler verdi.


Dernek üyeleri adına açıklamalarda bulunan Mustafa Bilgin şu ifadelere yer verdi: “Kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen Düzce için bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Festivalde iki buçuk ton hamsi dağıtmayı düşünüyoruz. Festivalde horon ve kültürümüzü seslendirecek sanatçılarda olacak. 17-18-19 Ocak tarihlerinde 1.’sini düzenleyeceğimiz festivali, Düzce Anıtpark kent meydanında tüm vatandaşlarımıza açık olarak yapacağız. Etkinliğimizin içerisinde yöresel sanatçılarımız, halk oyunlarımız ve gün boyu Karadeniz’in vazgeçilmezi kemençemiz çalacak. Yöresel gıda ve eşyalarımızın sergileneceği bir etkinlik olacak. Dernek olarak bu festivalin altından kalkacağımıza inanıyoruz. Hamsimiz var, sahne alacak olan sanatçılarımız var, oturup kafa dinleyebileceğimiz yöresel içeceklerimiz var. Yiyeceklerimiz var. Muhtemelen öğleden sonra olacak saatlerimizi ilerleyen günlerde belirleyeceğimiz. Yakın illerdeki dernek başkanlarımız ve üyelerimizde davetlidir. Duyan, işiten herkes gelebilir. Birincisi olarak başladık bundan sonraki yıllarda da devamlılığını sağlamak amacımız. Bizim için hava fırtınalı olursa Karadeniz’e yakışan bir şekilde olur.”