Melen Suyu ile birlikte adından sözettirmeye devam eden İSKİ konusu dün akşam Belediye Meclis toplantısına da yansıdı. Meclisin gündem maddeleri öncesinde ele alınan toplantı da İSKİ'nin Melen Suyu koruma havzası programıyla yaptığı çalışmalar eleştirildi. Bu konuda Belediye Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ, önemli açıklamalarda bulundu.

"Düzce'de hayat durmuş olacak."

İSKİ'nin 2006 yılında çıkan yönetmeliğinin hala mahkemelerde ele alındığını söyleyen Çelikağ, "İSKİ'nin yapdığı ve yapmak istediği çalışmalar ortadadır. Eğer bu kaos devam ederse olumlu bir şey olacağını düşünmüyorum. Hukuken bu yönetmelik geçerli sayılırsa Düzce'de hayat durmuş olacak. Yani Düzce yönetmelikle birlikte tamamen İSKİ denetimi altına alınacak." şeklinde konuştu.

"Havza kanunu yapılmalıdır."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu konuya değinmesi gerektiğini de dile getiren Çelikağ, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin havza koruma yönetmeliği çıkarması gerekiyor. Kanunlara göre havza koruma kanunu yapılmalıdır. Aksi takdirde Düzce Belediyesi'nin yapılan çalışmalarda hiçbir yetkisi kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İSKİ konusunda meclis üyeleri de kendi düşüncelerini ifade ederken Meclisin İSKİ konusuna sıcak bakmadığı da ortaya çıktı.

Murat AYDIN