1999 yılında il olması ile birlikte hızla gelişme kaydeden Düzce'de hayat pahalı mı yoksa ucuz mu? Daha önce 'seçenek az' diyerek çevre illere yönelen vatandaşların bir diğer gerekçesi ise Düzce'nin pahalı olmasıydı. Son yıllarda giyim, gıda ve elektronik gibi bir çok sektörde mağaza sayısını arttıran Düzce'de vatandaş bütçesine göre alışveriş yapabiliyor mu? İşte bu sorunun yanıtını vatandaştan aldık.

Düzce'de hala hayatın pahalı olduğunu savunan vatandaşlar genel olarak şu ifadeleri kullandı: “Düzce'de hayat pahalı. Nedeni ise Düzce'nin küçük bir il olması. Örneğin Sakarya ve Kocaeli gibi komşu illerde seçenekler daha fazla. Bu illerde pahalıdan ucuza bir çok marka var. Cebindeki paraya göre istediğin yerden alışverişini yapabilirsin.”

Giyimden gıdaya beyaz eşyadan elektroniğe kadar bir çok markanın Düzce'de de bulunduğunu ifade eden vatandaşların ortak görüşü ise 'Düzce ekonomisi için para Düzce'de kalmalı'. Herkes alışveriş yapmak için şehir dışına çıkamayabilir. Pahalı olan yerler de var, ucuz olan yerler de. Vatandaş bütçesine göre istediği yerden alışveriş yapabilir” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER